HRVATSKA ANALIZA: Stojković naša šansa, Đuričić najopasniji
Foto: KURIR

Bambi protiv Srne

HRVATSKA ANALIZA: Stojković naša šansa, Đuričić najopasniji

Fudbal -
Golman Srbije branio tek na četiri utakmice od oktobra, što bi moglo da olakša posao Mariju Mandžukiću

ZAGREB - Hrvatski Večernji list napravio je analizu srpske reprezentacije pred duel sa Hrvatskom narednog petka na Maksimiru i tom prilikom zaključio da je golman Vladimir Stojković najslabija karika u timu, a da najveća opasnost preti od ofanzivnog veznjaka Herenvena Filipa Đuričića.

Prema navodima lista, odbrana Hrvatske biće fokusirana na Đuričića, ali još uvek nije sigurno ko će striktno biti zadužen za čuvanje. Iako nije bio u prvom planu do sada, spekuliše se da bi Ognjen Vukojević iz moskovskog Spartaka moga da bude zadnji vezni.

"Vukojevićeve šanse da zaigra dodatno su povećane spoznajom da je Filip Đuričić, ofanzivni vezni iz Herenvena, najopasniji igrač Srbije, na njega će biti fokusirana igra naše obrane. U toj igri Vukojević je igrač koji može zatvoriti Đuričića, koji ga može i "potkačiti" ako treba", piše Večernji.

Hrvati se čude što srpski mediji prave sastav Srbije bez defanzivnog veznog iz Verdera Aleksandra Ignjovskog i tvrde da će on sigurno biti u startnoj postavi "Orlova", s obzirom da je odigrao sve utakmice do sada.

Za golmana Vladimira Stojkovića kaže se da se tek oporavio od povrede, da hvata formu i da je od oktobra odigrao tek četiri utakmice, pa bi ta činjenica mogla da bude ključna u ovom meču.

Hrvate ne zastrašuje ni defanzivna linija "Orlova" Ivanović - Subotić - Nastasić - Kolarov. Prema njihovim navodima, iako se radi o iskusnim igračima iz velikih klubova, prevladaće činjenica da će ta četvorka igrati prvi put zajedno, kao i to da je Subotić uvređen odnosom selektora Mihajlovića prema njemu. Večernji daje i alternativu, ukoliko Subotić ne bude igrao, Basta bi bio desni bek, a Ivanović centralni.

Kada je srednji red u pitanju, pored sigurnog Ignjovskog, u prvi plan na poziciji zadnjeg veznog se stavljaju Luka Milivojević iz Crvene zvezde, kao čuvar hrvatskog Luke - Modrića. Kao treća opcija spominje se Radosav Petrović.

Kada je ofanzivni deo tima u pitanju, prema Večernjem, Filip Đorđević je sigurni starter kao jedini napadač, iako se male šanse daju i Marku Šćepoviću. Ofanzivni srednji red činiće trojka Tadić - Đuričić - Tošić.

Bude li Tošić igrao po levoj strani, dogodiće se jedna zanimljivost. S obzirom da je njegov nadimak "Bambi", biće interesantan duel protiv Darija Srne iz Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track