ZBOGOM TITULO: Radnički udavio Zvezdu u Nišavi

Novi poraz crveno-belih

ZBOGOM TITULO: Radnički udavio Zvezdu u Nišavi

Fudbal -
Radnički u derbiju 19. kola na svom stadionu savladao Crvenu zvezdu sa 2:1
1 / 7

NIŠ - Fudbaleri Radničkog savladali su u derbiju 19. kola Jelen Super lige Crvenu zvezdu rezultatom 2:1 (1:0). Pred punim Čairom golove za domaćina su postigli Marko Ljubinković u 45. i Petar Škuletić u 67. minutu, dok je jedini pogodak za Zvezdu postigao Filip Kasalica u 78. minutu.

Radnički je poveo u finišu prvog poluvremena. Jovanović je izbacio iz igre Mikića, centrirao a Ljubinković sa oko pet metara glavom matirao Bajkovića.

Do drugog gola Radnički je došao pet minuta posle isključenja Petkovića. Klasičnu kontru 3 na 2 domaćin je realizovao pogotkom. Stojanović je uposlio Škuletića koji je sa nekoliko metara pogodio gol Zvezde.

Jedini pogodak za goste delo je Kasalice, koji je u drugom delu ušao u igru umesto Lazovića. Kasalica je na drugoj stativi dočekao jedan centaršut i matirao sjajnog Kesića. No, to nije bilo dovoljno da crveno-beli izbegnu peti poraz u sezoni.

Zvezdi je posao u Nišu otežalo i sasvim opravdano isključenje Nikole Petkovića, koji je u roku od tri minuta zaradio dva žuta kartona, odnosno crveni.

Zvezda je ostala na 38 bodova, osam manje od Partizana koji večeras igra protiv OFK Beograda, dok je Radnički sada u sredini tabele sa 24 boda.

Meču u Nišu prisustvovao je i selektor Srbije Siniša Mihajlović.

http://www.youtube.com/watch?v=678RkIA81PI

Živković: Poremetio nas je prvi gol i isključenjePomoćni trener fudbalera Crvene zvezde Bratislav Živković rekao je posle poraza od Radničkog iz Niša (2:1) da je crveno-bele poremetio gol protivnika u finišu prvog poluvremena i isključenje Nikole Petkovića u 62. minutu."Nismo uspeli da se vratimo u meč posle primljenog gola u završnici prvog pluvremena, poremitilo nas je isključenje Petkovića i još neke stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju. Iz utakmice u utakmicu ponavljaju nam se određene slabosti u igri, ali šta je tu je, moramo da se okrenemo narednom protivniku i utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca na Marakani", rekao je Živković za televiziju Arena.

RADNIČKI - CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

Stadion: „Čair”. Gledalaca: oko 13.000.

Sudija: Majo Vujović. Pomoćnici: Branko Pavlović i Dejan Petrović.

Strelci: Ljubinković 45., Škuletić 67. - Kasalica 78.

Radnički: Kesić, Stamenković, Petrović, Živković, Dragićević, Pejčić, Kolarević, Stojanović (od 73’ Đorđević), Ljubinković, Jovanović (od 91’ Mitrović), Škuletić;

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Pantić, Petković, Mladenović, Milivojević, Milijaš, Kadu (od 46’ Savićević), Lazović (od 60’ Kasalica), Milunović, Mudrinski (od 69’ Dauda).

TOK MEČA

1. POLUVREME

Bez izglednijih prilika u prvih desetak minuta meča. Zvezda ima blagu inicijativu, izvela je i jedan korner. Više pažnje u početku zaokupljaju navijači oba kluba, koji su lepim koreografijama podržali svoje klubove.

Škuletić je izbegao ofsajd zamku u 18. minutu, ali je Petković u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Bajković interveniše posle prekida i otklanja opasnost.

Ljubinković se u 28. minutu našao u šesnaestercu gostiju, ali nije uspeo da uputi šut ka golu. Odmah u nastavku akcije Zvezda je stvorila najbolju šansu do sada. Milunović je sa oko 7-8 metara od gola šutirao, ali je njegov šut izblokiran. Prethodno je Lazović napravio dobar prodor po desnoj strani i potom centrirao po zemlji.

Milijaš u 34. minutu izveo slobodan udarac, lopta je na putu ka golu Radničkog zakačila Mudrinskog i promenila smer, ali je golman Aleksandar Kesić bio oprezan.

Skraćeni korner za goste u 35. minutu. Domaći navijači su protestvovali zbog odluke sudije. Milijaš je izveo prekid, ali je Kesić još jednom na mestu.

GOOOL! Aleksandar Jovanović je prošao po levoj strani pored Mikića, centrirao a iskusni Marko Ljubinković spakovao loptu glavom u mrežu Crvene zvezde. Ljubinković je bio na oko pet metara od gola potpuno neometan u 45. minutu matirao Bajkovića.

2. POLUVREME

Neverovatna šansa za radnički u 50. minutu. Kolarović se iznenada našao sam ispred gola Crvene zvezde, ušao u šesnaesterac, a onda traljavo šutirao pored gola. Još jedan opasan napad domaćina, Škuletić je uleteo u šesnaesterac i dobio korner. Otklonjena je opasnost.

Prva ozbiljna akcija Zvezde u drugom poluvremenu. Milunović je pokušao da šutira posle centaršuta Mladenovića, ali je Kesić bio siguran. Utisak je da je Milunović mogao i bolje s obzirom da je bio sam na oko 7-8 metara od gola domaćina.

Lazović je nezgodno centrirao, ali je Kesić bio oprezan i izbio loptu u korner. Ništa od opasnosti posle kornera.

Prvi žuti karton na utakmici dobio je Petković. Igrao se 58. minut kada je defanzivac Zvezde pogrešio, a potom napravio prekršaj sa leđa nad Ljubinkovićem.

Crveni karton za Nikolu Petkovića! Neverovatna glupost defanzivca crveno-belih! Sa dve ruke je oborio Škuletića i zaradio drugi žuti karton u svega tri minuta, automatski i crveni. Zvezda juri rezultat sa igračem manje!

Luka Milivojević je bio u prilici da izjednači retzultat u 63. minutu, ali je Kesić intervenisao i izbio loptu u korner. Kesić interveniše i posle kornera.

Au, kakva šansa za Mudrinskog. Kasalica, koji je ušao u igru, je dodao loptu Mudrinskom, a ovaj sa pet metara loše zahvatio loptu levom nogom.

GOOOL! Škuletić duplira vođstvo Radničkog! Klasična kontra domaćina 3 na 2, Škuletić sa oko 10 metara šalje loptu iza leđa Bajkoviću. Teška situacija za Zvezdu koja ima i igrača manje. Crveno-beli su ove sezone sedam puta uspeli da se vrate iz minusa.

Zvezda vrši novu izmenu, Dauda ulazi umesto Mudrinskog.

GOOOL! Kasalica se sjajno ubacio i iz blizine matirao golmana Kesića u 78. minutu. Tračak nade za Zvezdu da može da izbegne poraz, a možda i stigne do sva tri boda.

Škuletić propušta stopostotnu šansu za Radnički. Napadač Radničkog je šutirao sa oko 7-8 metara, ali je Bajković odbranio. Ponovo je napadač Radničkog imao dosta prostora u srcu šesnaesterca gostiju.

Nova velika prilika za Škuletića! Napadač Radničkog je šutirao sa oko 15 metara, ali je Bajković i ovog puta izašao kao pobednik. Igrao se 86. minut.

Žuti karton za Kasalicu zbog oštrog starta nad Stamenkovićem. Njih dvojica su nekoliko minuta ranije imali verbalni sukob.

Crveni karton i za Stamenkovića! Radnički ostaje sa deset igrača u zaustavnom vremenu.

Neverovatna scena u finišu meča. Zvezda je propustila možda i poslednju šansu posle slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca. Ljudi sa klupe Radničkog su bacili loptu koja je izašla u aut na tribine, što je dodatno izritiralo igrače gostiju pa je došlo do koškanja.

KRAJ! Radnički je savladao Crvenu zvezdu i dodatno je udaljio od borbe za titulu.

Superliga Srbije, 19. kolo17. 03.Radniški (N) – Crvena zvezda 2:1Ljubinković 43, Škuletić 67 - Kasalica 78Javor – BSK Borča 1:2 (1:0)Mišić 29 - Novaković 52, Božičić 74Novi Pazar – Smederevo 2:1 (2:0)Mutavdžić 9(p), Bulatović 80 - Sikimić 24(p)Radnički 1923 – Hajduk 3:2 (2:1)Milovanović 22, Beljić 29, Fejsa 90 - Veselinović 24, Tosišć 62Partizan - OFK Beograd 18,0019. 03.Vojvodina - Donji Srem 14,3023. 03.Sloboda - Jagodina 14,3010.04.Rad - Spartak 15,30

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track