VAN PERSI: UEFA kukavički podržava Čakira!

Turčin sudi na Maksimiru

VAN PERSI: UEFA kukavički podržava Čakira!

Fudbal -
Fudbaler Junajteda je ogorčena na turskog arbitra zbog suđenja na meču sa Realom

AMSTERDAM - Napadač Mančester junajteda Robin van Persi rekao je da je Turčin Džunejt Čakir, koji će deliti pravdu u petak na utakmici Hrvatska - Srbija, loš arbitar i da ga UEFA "kukavički podržava".

Čakir je Van Persiju ostao u lošem sećanju pošto je ranije ovog meseca na meču Junajteda i Reala iz Madrida u revanšu osmine finala Lige šampiona doneo kontroverznu odluku o isključenju Portugalca Nanija.

Prema mišljenju mnogih, taj prekršaj Nanija na Alvaru Arbeloi u najgorem slučaju, bio je za žuti karton. Nakon toga, Real je došao do pobede od 2:1 na Old Trafordu i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

"Taj crveni karton je velika sudijska greška. Najgore od svega je to što UEFA podržava ovog sudiju. To je kukavički i nije mi jasno zašto to radi. Zašto ne kažu da nije dobro video situaciju. Ni pre meča sa Realom mi nije bilo jasno zašto taj čovek sudi, jer je potpuno nepoznat i već mesecima nije delio pravdu na nekoj velikoj utakmici", kazao je Van Persi holandskim medijima.

Turčin ima i poverenje Svetske fudbalske federacije (FIFA) koja ga je delegirala za sutrašnji duel Hrvatske i Srbije koji se igra od 18 sati na zagrebačkom Maksimiru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track