JUBILEJ: Toti pre 20 godina debitovao u Seriji A

Vujadin Boškov prepoznao talenat

JUBILEJ: Toti pre 20 godina debitovao u Seriji A

Fudbal -
"Princ Rima" je 28. marta 1993. debitovao na meču protiv Fođe debitovao u Seriji A

RIM - Italijanski fudbalski klub Roma napravio je danas proslavu u trening kampu tima povodom 20. godišnjice od debija kapitena Frančeska Totija u Seriji A.

Legendarni fudbaler debitovao je u dresu "vučice" kao 16. godišnjak, 28. marta 1993. godine protiv Fođe, a šansu mu je ukazao tadašnji trener Rimljana Vujadin Boškov.

Dve decenije kasnije Toti je postao ikona kluba, koji je celu karijeru, uprkos ponudama Intera, Milana, Reala, Junajteda i drugih, ostao u dresu ekipe za koju navija.

Toti je sa Romom osvojio samo jednu šampionsku titulu (2001), kao i po dva Kupa i dva Superkupa, dok je sa reprezentacijom Italije, za koju je odigrao 58 utakmica i postigao devet golova, bio prvak sveta u Nemačkoj 2006. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=ldOFSswBztg

U dresu Rome odigrao je 668 utakmica i postigao ukupno 281 gol, od čega 226 u Seriji A, što ga je dovelo na drugo mesto večne liste, iza Silvija Piole (274 gola).

"Samo jedan igrač u fudbalu radi stvari koje ja neću moći, a to je Mesi. Mislim da brojke govore same za sebe i da nijedan italijanski fudbaler nije bolji od mene", izjavio je Toti u intervjuu za "Gazetu delo sport".

On je od svih trenera sa kojima je radio izdvojio Marćela Lipija i dodao da mu je žao što nije sarađivao sa Žozeom Murinjom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track