Ivanovićev Čelsi u polufinalu, Demba Ba rasplakao Vidića!

FA KUP

Ivanovićev Čelsi u polufinalu, Demba Ba rasplakao Vidića!

Fudbal -
Čelsi će se u polufinalu na Vembliju suprostaviti ekipi Mančester sitija

LONDON - Fudbaleri Čelsija izborili su plasman u polufinale FA kupa, oni su u ponovljenom četvrtfinalnom meču na svom terenu savladali velikog rivala, ekipu Mančester junajteda rezultatom 1:0.Jedini strelac na meču bio je fenomenalni Demba Ba u 49. minutu utakmice.

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić, koji nije bio u sastavu za ovaj meč, propustio je tako možda i poslednju priliku da podigne trofej namenjen osvajaču FA kupa. Naime, srpski fudbaler je do sada osvojio sva velika takmičenja u kojima je klub sa Old Traforda nastupao, ali nije uspeo da podigne i trofej FA kupa.

Kapiten Čelsija Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta u pobedi tima sa Stamford Bridža.

Čelsi će se u polufinalu na Vembliju suprostaviti ekipi Mančester sitija, dok će u drugom polufinalnom meču igrati Vigan i drugoligaš Milvol.

Tok meča:

Obe ekipe su oprezno ušle u meč. Čelsi je kontrolisao igru u prvih dvadesetak minuta, u potpunosti su umrtvili igru na sredini terena. Praktično nijedna ozbiljna prilika nije viđena u prvom delu prvog poluvremena.

U 22. drugom minutu Ešli Kol je morao da napusti igru zbog povrede zadnje lože. Prilikom jedne polukontre gostiju Ešli je u trku osetio snažan bol i na veliko razočaranje domaćih navijača morao je da završi meč. Benitez je izvršio prinudnu izmenu, u igru je ušao Rajan Bertrand.

Prvu ozbiljnu priliku na meču imao je Čelsi u 31. minutu. Fenomenalni Azar je prošao kroz sredinu, prosledio loptu na desnu stranu do usamljenog Demba Be, koji šutira iz prve ali pravo u golmana De Heu.

U finišu poluvremena Čelsi je bio konkretniji, međutim, najbolju šansu u prvom delu propustio je Ćićarito Ernandez. Naime, Čeh je sjajno ispucao loptu, meksikanac je odlično primio grudima, povukao u sredinu i uputio snažan udarac ka golu domaćina. Lopta je nezgodno odskočila, prevarila Čeha, ali maestralni golman je uspeo poput rukometnog golmana, nogama da spreči Junajted da dođe do prednosti.

Na startu drugog dela meča Čelsi dolazi do prednosti sjajnim golom Demba Be. Mata je ubacio nezgodnu loptu u kazneni prostor Junajteda, a fenomenalni Ba se odlično sntašao, postavio nogu na pravo mesto i lopta je završilo u gornjem levom uglu gola gostiju (1:0).

http://www.youtube.com/watch?v=crmB_-egKFw
http://www.youtube.com/watch?v=wtlMCM_HkQk

U finišu meča, menadžer Junajteda Aleks Ferguson bacio je sve karte na napad, međutim, to nije bilo dovoljno da gosti stignu do izjednačenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track