Barselona deklasirala Majorku, het trik Fabregasa

Primera

Barselona deklasirala Majorku, het trik Fabregasa

Fudbal -
Katalonski klub je na utakmicu protiv Majorke izašao sa rezervnim timom, a junak pobede bio je Sesk Fabregas, koji je postigao het-trik i asistirao kod jednog gola

BEOGRAD - Fudbaleri Barselone pobedili su na Nou Kampu Majorku sa 5:0 u poslednjoj subotnjoj utakmici 30. kola španske Primere.

Barselona se tako ovom pobedom vratila na 13 bodova prednosti u odnosu na branioca titule Real Madrid, koji je ranije danas pobedio Levante sa 5:1.

Katalonski klub je na utakmicu protiv Majorke izašao sa rezervnim timom, a junak pobede bio je Sesk Fabregas, koji je postigao het-trik i asistirao kod jednog gola. Barselona je u 20. minutu povela, a strelac je bio Fabregas na asistenciju Aleksisa Sančesa, koji je dva minuta kasnije savladao golmana Davida Avata.

Do poluvremena Barselona je još dvaput savladala Avata, a u strelce su se po još jedanput upisali Fabregas u 37. i Sančes u 39. minutu. Konačan rezultat utakmice postavio je Fabregas u prvom minutu nastavka meča. Francuski internacionalac Erik Abidal u igru je ušao u 70. minutu umesto Đerarda Pikea, a to mu je bila prva zvanična utakmica još od februara prošle godine i transplatacije jetre.

Majroka je posle ovog poraza i današnje pobede Deportiva iz Korunje nazadovala i sada zauzima poslednje mesto sa 24 boda, tri manje od sedamnaestoplasirane Saragose, prve ekipe izvan zone ispadanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track