Saša Ilić: Moca je veći od mene!
Foto: Dado Đilas

Skroman

Saša Ilić: Moca je veći od mene!

Fudbal -
Sa 113 golova izjednačio se s Momčilom Vukotićem na večnoj listi strelaca crno-belih

Još malo pa bolji od Bobeka!Golom u Ivanjici Saša Ilić prekinuo je crnu seriju neuspeha fudbalera Partizana, a šutem s bele tačke uspeo je da se izjednači s Momčilom Vukotićem na večnoj listi strelaca kluba ih Humske. Obojica su postigla po 113 golova, a ispred njih se nalazi samo legendarni Stjepan Bobek, koji je postigao pet pogodaka više.- Ne mogu da kažem da mi nije drago zbog te činjenice, ali stvarno se ne opterećujem time. Tek posle utakmice su mi rekli za podatak da sam stigao Momčila Vukotića. Rekao sam mnogo puta da je Moca istinska legenda kluba, najbolji igrač Partizana svih vremena i lepo je biti u njegovom društvu. Ipak, treba biti iskren i naglasiti da je u vreme dok je on igrao u staroj Jugoslaviji mnogo teže bilo postizati golove, pa je njegov uspeh svakako veći od mog - rekao je Ilić, a o meču u Ivanjici dodao:- Meni je važan samo interes Partizana i vrlo je bitno da smo pobedili Javor, mada moram da priznam da smo igrali loše. S druge strane, protiv Slobode i Hajduka igrali smo dobro, pa nismo pobedili, a kad već zajedno ne mogu dobra igra i pobeda, ovo je onda bolja kombinacija.

Moca: Neka me prestigneLegendarni Momčilo Vukotić kaže da mu je drago zbog uspeha Saše Ilića i ističe da mu želi da ga što pre prestigne na večnoj listi strelaca.- Rekordi su tu da se ruše i meni je veoma drago zbog Ilićevog uspeha, a želim mu da do kraja karijere postigne još mnogo mnogo više golova od mene. Ceo dan nisam bio u Beogradu, pa se nisam video s njim, ali danas ćemo se videti na treningu i lično ću mu čestitati - poručio je juče Vukotić.

Najviše nastupaMomčilo Vukotić 791Saša Ilić 283Nikica Klinčarski 565Najviše golovaStjepan Bobek 118Momčilo Vukotić 113Saša Ilić 113

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track