GENIJE: Predsednik Đenove odbio Mesija i Levandovskog
Foto: Fonet

Majstor za transfere

GENIJE: Predsednik Đenove odbio Mesija i Levandovskog

Fudbal -
Enriko Presiozi je odbio da u Komo dovede Argentinca, dok je po savetu trenera odustao od asa Borusije

Predsednik Đenove Enriko Presiozi, verovatno je čovek sa najkrupnijim promašajjima kada su u pitanju transferi fudbalera, jer je tokom karijere odbio da u klubove koje je vodi dovede Lionela Mesija i Roberta Levandovskog.

Poznato je odavno da se Presiozi pohvalio kako je imao mogućnost da potpiše Lea Mesija, tada 14-ogodišnjaka koji je došao na probu u Komo na čijem je čelu tada bio. Argentinac nije prošao!

To nije sve. Presiozi je pre dve godine imao priliku da za oko pet miliona evra dovede Roberta Levandovskog, tada napadača Leha iz Poznanja, koji sad vredi možda i desetostruko više.

"U to vreme smo bili jaki u napadu, a i nismo očekivali da će Levandovski postati ovakav igrač", reči su Presiozija ali bivši direktor Đenove, Stefano Kaposuka ispričao je nešto drugačiju priču:

"Pratili smo Levandovskog, dosta dugo. Gledali smo ga mesecima, čak i na treninzima a tadašnji trener, Gasperini, pratio ga je i u dve utakmice koje je igrao protiv Udineza. Na kraju je Robert došao na našu utakmicu protiv Sampdorije a Presiozi nije bio zadovoljan njegovom fizičkom građom i rekao je da mu Levandovski uopšte ne izgleda kao napadač", otkrio je Kaposuka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track