TEORIJA ZAVERE: Ferguson namerno pustio Čelsi?
Foto: REUTERS

Sve za Gereta Bejla

TEORIJA ZAVERE: Ferguson namerno pustio Čelsi?

Fudbal -
Prema tvrdnji autora sa društvenih mreža, Junajtedu je odgovaralo da izgubi kako bi za manje para doveo Gereta Bejla iz Totenhema

MANČESTER - Da li je menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson namerno pustio Čelsi da ostvari bodovnu prednost nad Totenhemom kako bi spustio cenu Geretu Bejlu? Sudeći po tekstovima na društvenim mrežama i blogovima, nema sumnje da je bilo tako.

Čelsi je na Old Trafordu slavio sa 1:0 i time pobegao tri boda Totenhemu u trci za Ligu šampiona posle 35 kola. Ukoliko "Sparsi" ispadnu iz te trke pašće i cena jednom od trenutno najtraženijih igrača, Geretu Bejlu.

Teorija zavere počinje činjenicom da je Ferguson izveo na teren prilično šarenolik sastav, u kome nisu bili De Hea, Ferdinand, Kerik, Kagava, Nani, Jang, Velbek, dok su Runi i Ćićarito ušli u igru u finišu meča. Sve to možda i ne bi bilo toliko sumnjivo, pošto je Junajted već osvojio titulu, a Ferguson je često tokom sezone vršio rotacije, međutim, Škot je potpuno promenio priču o Bejlu posle utakmice.

Pre utakmice sa Čelsijem, Ferguson nije hteo da spominje velškog reprezentativca, rekavši samo da mu je žao što ga nije doveo 2007. godine iz Sautemptona. Međutim, posle utakmice, Ferguson je bio decidiran.

"Sve je na mestu za veliko pojačanje. Vlasnici kluba Glejzeri bili su odlični. Ako ih pitam za konkretnog igrača, mislim da će hteti da ga dovedu. Imamo jezgro mladih igrača, ali mogli bi da potrošimo nešto para i dovedemo vrhunskog igrača", rekao je Ferguson.

Od ranije je poznata želja Fergusona da dovede velškog reprezentativca u svoje redove. Isto tako je poznato da Totenhem traži veliku sumu para. Ta astronomska cena mogla bi da bude oborena ukoliko se "Petlovi" ne plasiraju u Ligu šampiona. Čelsi i Totenhem u sredu igraju zaostali meč, a sve sem pobede na Stamford Bridžu, udaljila bi Totenhem od Lige šampiona.

Ipak, teško je da će neko jasno i glasno da tvrdi kako je meč između Junajteda i Čelsija namešten. Može se reći, da poraz nije teško pao iskusnom Fergusonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track