VIDOVITI VUK: Rašović promenio taktiku u poslednji čas i pobedio
Foto: Saša Pavlić Koki

Dirigovao do pobede

VIDOVITI VUK: Rašović promenio taktiku u poslednji čas i pobedio

Fudbal -
Trener Partizana u poslednji čas načinio nekoliko radikalnih promena i time iznenadio večitog rivala

BEOGRAD - Trener Partizana Vuk Rašović iznenadio je većinu ljubitelja fudbala sastavom tima i taktikom u 144. večitom derbiju, ali najviše izgleda svoje rivale iz Ljutice Bogdana.

Kako prenosi Sport, Rašović je u poslednjem trenutku načinio neke radikalne promene i to mu se isplatilo, pošto je Partizan pobedom nad Crvenom zvezdeom gotovo osigurao 25. šampionsku zvezdicu.

Kako to obično biva, detalji odlučuju velike utakmice, pa je tako bilo i u subotu u Humskoj. Čim je saznao početni sastav Crvene zvezde, ali i informaciju da su u protivničkom taboru dobro informisani o idejama Partizana, mladi trener crno-belih je odlučio da menja. Najavljeni su Miloš Jojić i Marko Šćepović, ali su na teren u Humskoj istrčali Saša Marković na mestu zadnjeg veznog, Predrag Luka je premešten na krilo, dok je Lazar Marković dobio ofanzivniji zadatak.

Da bi sve to sakrili od Crvene zvezde, Rašović je na poslednjem treningu pred derbi uvežbavao staru postavu i time potpuno iznenadio kolegu Rikarda Sa Pinta.

Rašović je u derbiju tek treći put sedeo na klupi Partizana, ali je i to bilo dovoljno da pokaže "vidovnjačke" moći. naravno, reč je o pravovremenim izmenama u tim mečevima.

U duelu protiv Radničkog iz Niša, kada su se crno-beli dugo mučili i kada je pretila situacija da nastave sa prosipanjem bodova, uveo je nedovoljno oporavljenog Lazara Markovića i pokrenuo "parni valjak" do pobede. U narednom kolu, Partizan se još više mučio u Kragujevcu. Mnoge je iznenadila rana izmena, kada je na klupu poslao Branka Pauljevića, ali se ta izmena, kao i ulazak Predraga Luke, koji je nekoliko minuta kasnije asistirao Saši Iliću za pogodak, pokazala kao dobitna.

Konačno, u večitom derbiju Miloš Jojić je ušao sa klupe i postigao jedini pogodak, čime se ispunila želja Rašovića da se ponovi "Kežmanov" derbi, kada je tada mladi Mateja Kežman postigao pobedonosni pogodak u samom finišu meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track