SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Želim da se vratim u Vukovar

NIJE BIO OD 1991.

SINIŠA MIHAJLOVIĆ: Želim da se vratim u Vukovar

Fudbal -
Selektor Srbije od početka rata na prostoru bivše Jugoslavije nije bio u rodnom gradu

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović otkrio je u ekskluzivnom razgovoru za agenciju Anadolija da žarko želi da se vrati u rodni grad Vukovar, u kome nije bio od 1991. godine, odnosno od početka rata na prostoru bivše SFRJ.

"Moj brat i majka nekad odu u Vukovar. Obiđu našu kuću i vide kako je danas tamo. Nisam bio od 1991. godine. Bolelo me sve što se izdešavalo. Nisam hteo da vidim srušeni grad, svoju kuću sravnjenu sa zemljom. Ali, evo kako vreme prolazi i ulazim u sve ozbiljnije godine vuče me poseta rodnom kraju. U skorije vreme otići ću u Vukovar", rekao je Mihajlović.

Srpski selektor smatra da dolaze bolja vremena za države nastale raspadom bivše Jugoslavije. Mišljenja je i da svi trebaju da rade na širenju pozitivizma, pogotovo ljudi iz javnog života koji su u centru pažnje medija.

"Dobar primer smo selektor Hrvatske Igor Štimac i ja. Pomirili smo se, ne kopamo po prošlosti i gledamo napred. Treba da razmišljamo pozitivno, da pokušamo da zaboravimo sve ružno što je bilo pre nekih 20 godina. Znam da je to teško, ali ako sam ja mogao da pređem preko nekih stvari, a direktni sam ratni stradalnik, mogu i drugi. Rat je praktično počeo u mojoj kući, pobijeno mi je mnogo prijatelja. Međutim, za dobro novih generacija uspeo sam da okrenem list i nastavim dalje", poručio je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track