VOĐA DELIJA U AKCIJI: Bogdanov napao novinare
Foto: Nebojsa Mandic

Novi ispad Zveri

VOĐA DELIJA U AKCIJI: Bogdanov napao novinare

Fudbal -
Navijač koji je 2011. godine postao čuven po izazivanju nereda u Đenovi, napao novinare koji su hteli da ga intervjuišu

BEOGRAD - Jedan od vođa "delija" Ivan Bogdanov, poznat kao "huligan iz Đenove", napao je novinara i fotografa iz Đenove koji su došli da ga intervjuišu, i polomio im bateriju i memorijsku karticu fotoaparata, prenosi Blic.

Italijani su istog dana prijavili slučaj policiji, ali su sutradan odustali od tužbe pošto su im navijači nadoknadili štetu.Uprkos tome, policija je po službenoj dužnosti tužilaštvu prosledila prijavu protiv Bogdanova.

Novinar Paolo Kreki i njegov kolega fotoreporter sa portala "Il sekolo 19" danima su pokušavali da urade intervju sa Bogdanovim čekajući ga ispred njegovog stana na Dedinju. Kada su konačno sreli Bogdanova, poznqati huligan iz Đenove, nije hteo da odgovara na pitanja, ali kada ga je fotoreporter nekoliko puta fotografisao, naljutio se, oteo fotoaparat, polomio bateriju i memorijsku karticu.

Kreki je slučaj prijavio policiji i rekao da ih je Bogdanov vređao. Međutim, dan kasnije, Italijan se vratio u policiju, rekao da se našao sa "delijama" u jednom kafiću, da su mu kupili novu opremu i nadoknadili štetu, i da povlači tužbu protiv Bogdanova. Ipak, policija je podnela prijavu i sada je sve na tužilaštvu i sudu.

Italijanski novinar je po povratku iz Srbije na portalu za koji radi napisao tekst "Bogdanov: Izvinjavam se za Đenovu"."Izgledao je baš kao one noći u Đenovi, kada je bio na ogradi stadiona sa makazama u ruci. Zamolio nas je da ne odemo u policiju, da ga ne šaljemo opet u zatvor. Povukli smo žalbu", zaključio je svoj tekst novinar.

Bogdanov je nedavno izašao iz zatvora nakon što mu je Apelacioni sud ublažio kaznu za mesec dana zbog napada na policiju i učešća u masovnoj tuči pred košarkaški derbi Partizan - Crvena zvezda 13. juna 2006. godine. Iz zatvora je izašao 24. aprila. On je 2011. bio deportovan iz Italije zbog izazivanja nereda na utakmici Italija - Srbija u Đenovi i bio je u zatvoru od 24. maja te godine.

http://www.youtube.com/watch?v=d8fjO_kMvjs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track