SLAVLJE ŠAMPIONA: Partizan overio 25. titulu u Smederevu

Crno-beli se izjednačili sa Zvezdom

SLAVLJE ŠAMPIONA: Partizan overio 25. titulu u Smederevu

Fudbal -
Crno-beli bez većih problema slavili kraj Dunava i overili titulu kojom su se izjednačili sa Crvenom zvezdom
1 / 5 Foto: Saša Pavlić, Kurir

SMEDEREVO - Fudbaleri Partizana 25. put u svojoj istoriji, a šesti uzastopni, postali su šampioni države i time se izjednačili sa Crvenom zvezdom.

Crno-beli su u meču 29. kola Jelen Superlige savladali kao gosti Smederevo rezultatom 2:0 (1:0) i time kolo pre kraja obezbedili novi trofej.

Partizan će u poslednje kolo ući sa osam bodova viška u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Crvene zvezde.

Tim Vuka Rašovića je do bodova stigao golovima Marka Šćepovića u 17. minutu i Nemanje Kojića u 67.

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je njegov tim osvojio istorijsku titulu i dodao da je sada dolazi vreme slavlja za navijače kluba.

"Ovo je naša istorijska titula. Izjednačili smo se sa Crvenom zvezdom po broju osvojenih titula. Trudili smo se, borili da to dostignemo i sada je vreme slavlja. Želim da čestitam titulu svim navijačima Partizana, zaposlenima u klubu i najzaslužnijima, a to su igrači, kao i (bivši sportski direktor) Ljubiša Tumbaković i (bivši trener) Vladimir Vermezović", rekao je Rašović.

Partizan u poslednjem kolu dočekuje Spartak, a mladi trener je najavio promene u timu.

"U nedelju zatvaramo sezonu. Trudićemo se da odigramo maksimalno, a daćemo priliku i mlađima. Očekujemo mnogo navijača, da zajedno proslavimo titulu", rekao je Rašović. Trener Smedereva koje je još ranije ispalo iz lige,

Ljubomir Ristovski kazao je da mu je žao što njegov tim nije postigao gol.

"Zaslužena pobeda Partizana, a meni je samo žao što nismo postigli gol. Pružili smo dostojan otpor, momci su dali pun doprinos. Nama ostaje da se u poslednjem kolu borimo i da završimo sezonu", rekao je Ristovski.

http://www.youtube.com/watch?v=el_y831w2Q0

JSL, 29. kolo:

Donji Srem - Hajduk 1:0 (0:0)(Josimov 58.)BSK - Jagodina 1:2 (1:2)(Nuhi 32. - Arsenijević 17., Lepović 42.)Spartak - OFK Beograd 0:2 (0:2)(Ivanović 29., Pavlovski 42.)Smederevo - Partizan 0:2 (0:1)(- Šćepović 17., Kojić 67.)Crvena zvezda - Sloboda 1:2 (0:1)(Mudrinski 83. - Ranđelović 34., 72.)Radnički 1923 - Vojvodina 2:0 (1:0)(Spalević 38., Petrović 90.)Novi Pazar - Rad 4:0 (1:0)(Mutavdžić 38p., 80., Radović 60., Vidaković 89.)Radnički Niš - Javor 2:0 (1:0)(Škuletić 3., Jovanović 58.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track