SRAMOTA: Delije bakljama i petardama gađale fudbalere Zvezde
Foto: TANJUG

Košmar za fudbalere

SRAMOTA: Delije bakljama i petardama gađale fudbalere Zvezde

Fudbal -
Navijači Crvene zvezde bakljama i petardama ispratili svoje fudbalere posle loše igre i poraza od Slobode

BEOGRAD - Navijači Crvene zvezde, okupljenje u navijaču grupu "delije" bakljama i petardama su ispratili svoje ljubimce na oproštaju od sezone u Beogradu.

Crvena zvezda je poražena u meču 29. kola Jelen Superlige od Slobode sa 1:2 (0:1) u poslednjem meču pred domaćom publikom. Loša igra i nemoć koju su prikazali tokom meča sa Užičanima, iznervirala je "delije" koji su ih često častili pogrdnim povicima "igrate ko p..." i "marš iz Zvezde".

Po završetku meča "delije" su pozvale fudbalere da dođu do severne tribine, a onda bacili nekoliko baklji i petardi u pravcu fudbalera. Golman Boban Bajković je pokušao da smiri navijače, ali mu to nije pošlo za rukom.

Očigledno je da najvatrenije pristalice kluba iz Ljutice Bogdana nisu mogle da prežale poraz u večitom derbiju i još jednu sezonu bez trofeja. Iako je tokom sezone obarala rekorde po broju gledalaca, na ovom meču bilo je prisutno oko 5.000 navijača Zvezde.

Dvostruki strelac za Slobodu bio je 37-godišnji Predrag Ranđelović, u 35. i 73. minutu, dok je gol za Zvezdu dao Ognjen Mudrinski u 85. minutu.

Sloboda je povela kada je Aleksandar Pejović prošao u šesnaesterac pored Uroša Spajića, koji je samo stao misleći da je rival u ofsajdu. Gostujući fudbaler je potom centrirao Ranđeloviću, a on je sa druge stative mirno savladao Bobana Bajkovića.

Drugo poluvreme prošlo je uglavnom bez velikih događanja. Sloboda je povisila vođstvo kada je Tijago Galvao uzeo loptu Nikoli Petkoviću ispred šesnaesterca, zatim odigrao dupli pas sa Ranđelovićem i onda mu dodao još jednom, a iskusni napadač je smestio loptu Bajkoviću iza leđa.

Zvezda je tek tada zaigrala agresivnije i smanjila je prednost u 83. minutu. Luka Milunović je centrirao Mudrinskom koji je glavom postigao gol, ali je u isto vreme delovao kao da je faulirao golmana. To je izazvalo brojne proteste gostujućih igrača, a trener Slobode Ljubiša Stamenković je zbog toga dobio crveni karton. Milunović i Abiola Dauda imali su dve izgledne prilike u nadoknadi vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=q9vm09st0uU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track