ZBOGOM SRBIJO: Milinković odlučio da igra za Slovačku
Foto: Pravda.sk

Odlazi još jedan biser

ZBOGOM SRBIJO: Milinković odlučio da igra za Slovačku

Fudbal -
Srpski internacionalac iz Slovana odlučio da prihvati ponudu Slovaka, pošto FSS nije pokazao interesovanje

BRATISLAVA - Srpski internacionalac Marko Milinković (25) uskoro će obući dres reprezentacije Slovačke, saznaje "Sport".

Milinković, koji sa velikim uspehom igra za ekipu Slovana iz Bratislave, privukao je veliku pažnju Slovaka, koji su učinili sve da se što pre obavi administrativna procedura.

"Da, spreman sam da zaigram u najjačoj selekciji Slovačke. Selektor Griga me nekoliko puta kontaktirao, u akciju što bržeg dobijanja pasoša uključio se i Frudbalski savez. Sva dokumenta sam podneo pre dva meseca, intervenisaće, bar tako je obećao, i predsednik države Gašparovič, zaljubljenik u fudbal, veliki navijač Slovana, s kojim sam se sreo sredinom nedelje, po završetku meča sa Nitrom, kada smo obezbedili 19. šampionsku titulu".

Sva potrebna dokumenta će najverovatnije biti sređena tokom leta, pa će Milinković pojačati napad Slovaka.

"Raspoloženje svih je takvo da ću, najverovatnije, ovog leta dobiti papire. Pošto me niko ne vidi u mojoj zemlji, bar da igram za ljude koji me hoće iz sveg srca. Osim toga, slovačke isprave otvaraju mi još jedna vrata, po svoj prilici holandska, budući da je Slovan u vezi sa klubom iz tamošnjeg krema, takozvanog „Top 5”. Interesuju se i Nemci, Turci..."

Milinković je rođen 16. aprila 1988. godine u Beogradu, fudbalsku karijeru počeo je u čačanskom Borcu, nastavio u Košicama i Slovanu. Za mladu selekciju Srbije odigrao je šest zvaničnih utakmica i postigao tri gola, dok je za „A” reprezentaciju debitovao 12. avgusta 2009. u prijateljskom susretu protiv Južne Afrike (3:1), a, kako kasnije nije dobijao priliku, propisi FIFA mu idu na ruku: može bez problema da izabere novu zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track