POVRATAK KUĆI: Sa Pinto odlazi ženi i deci

Portugalac juče napustio Crvenu zvezdu

POVRATAK KUĆI: Sa Pinto odlazi ženi i deci

Fudbal -
Naredne dve nedelje trener crveno-belih provešće u Lisabonu u društvu supruge Frederike i ćerki Leonor i Konstanse

Vraća se vrlo brzo.Rikardo Sa Pinto napustio je juče ujutro Crvenu zvezdu i Srbiju! Portugalski stručnjak nije ostao bez posla na Marakani, već je otišao u Lisabon da poseti suprugu Frederiku i ćerke Leonor (15) i Konstansu (11). Internacionalac je dobio podršku Upravnog odbora Crvene zvezde i izvršiće prozivku nove ekipe 17. juna u Beogradu.Podrška uprave- Važno mi je da sam dobio podršku uprave. Čelnici kluba dobro su upoznati s onim što sam radio otkako sam došao u Zvezdu. Nekoliko narednih dana provešću s porodicom u Lisabonu, a posle toga se vraćam poslu i obavezama u Crvenoj zvezdi - rekao je Rikardo Sa Pinto.Portugalac je porodičan čovek i, prema saznanjima Kurira, supruga i ćerke su mu mnogo nedostajale dok je proteklih meseci bio sam u Beogradu. Baš iz tog razloga odlučio je da od leta iznajmi malo veći stan i preseli porodicu u Beograd. Biće teško zbog školovanja devojaka, ali je Sa Pinto spreman da sve to izvede. Sa suprugom Frederikom u braku je punih 18 godina, a ona ga je posetila u Beogradu pre mesec dana.Ćerke sportistkinjeStarija ćerka Leonor bavi se konjičkim sportovima, a Sa Pinto je nekoliko puta odlazio do beogradskog hipodroma kako bi video ima li uslova za treninge njegove mezimice. Bio je zadovoljan onim što je video. Mlađa ćerka Konstansa bavi se gimnastikom i okrenuta je školi. Od septembra bi mogla da pohađa neku od međunarodnih obrazovnih ustanova u Beogradu.

Šansa Vukanu i MihajlovićuKako Kurir saznaje, Portugalac ima nameru da za novu sezonu prvom timu priključi nekoliko igrača iz omladinskog pogona, a da onima koji su bili sa ekipom ovog proleća - Vukanu Savićeviću, Stefanu Mihajloviću i Ognjenu Ožegoviću - pruži veću šansu. Rikardo Sa Pinto je svestan da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, pa će u dogovoru sa sportskim direktorom Zoranom Stojadinovićem raditi na osveženju igračkog kadra.

Rikardo Sa Pinto, trener Crvene zvezde- ima 40 godina i rođen je u Portu- 12 godina u tri navrata bio je član Sportinga- Portugalci su ga zvali grande kapitao i Rikardo Lavlje srce- kao trener Sportinga izbacio je Siti i izgubio finale Lige Evrope- završio je studije komunikacija i marketinga u sportu- voli muziku, fan je grupa U2 i Stounsa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track