Murinjo: Teri će morati da zasluži mesto u prvom timu
Foto: REUTERS

Nema popusta

Murinjo: Teri će morati da zasluži mesto u prvom timu

Fudbal -
Teri je tokom prošle sezone, kada je ekipu predvodio Rafael Benites, povremeno bio rezerva, zbog čega su španskog trenera kritkovali navijači londonske ekipe.

BEOGRAD - Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da kapiten Džon Teri nema sigurno mesto u prvom timu i da će birati samo najspremnije igrače, bez obzira na njihov status u klubu.

"Ja sam trener koji igrače bira po zasluzi. Za koga mislim da je najbolji - on mora da igra, bez obzira na status ili prošlost. Igraš kako treniraš, to je normalna stvar", rekao je Murinjo za Miror.

Murinjo je tokom većeg dela prošle sezone u Real Madridu iz prvog tima izbacio golmana Ikera Kasiljasa, pošto, kako je rekao, na terenu želi samo igrače koji su u najboljoj formi, pa je priliku pružio do tada rezervnom golmanu Dijegu Lopesu.

"Za mene je bilo normalno da na klupi ostavim (Marka) Materacija, legendarnog igrača Intera. Ili, kao što je Benites to ove godine uradio sa Terijem. Navijači mogu da misle da je Iker bolji od Dijega. To prihvatam, ali ja sam trener. Ako ne igraju - to je njihov problem", dodao je on.

Murinjo se početkom juna vratio u Čelsi, posle tri godine provedene u Real Madridu. On je predvodio Čelsi od 2004. do 2007. godine i za to vreme klub je osvojio dve Premijer lige, dva Liga kupa, FA kup i Komjuniti šild.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track