MIHAJLOVIĆ REALAN: Srbija me neće pamtiti kao selektora

Iskreno

MIHAJLOVIĆ REALAN: Srbija me neće pamtiti kao selektora

Fudbal -
Selektor orlova pričao o potezima koje povlači, pevanju himni, trenutku kada se stideo porekla, deci...

Aktuelni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović, smatra da ga po poslu koji trenutno obavlja niko u Srbiji neće pamtiti.

"Po selektorskom poslu ne verujem da će me iko pamtiti“, rekao je uz osmeh Siniša Mihajlović gostujući u emisiji „Ljudi“ na TV B92, a potom se ouzbiljio.

„Mi u Srbiji hoćemo sve i odmah, a prosek godina igrača reprezentacije je 21, 22. Podmladili smo selekciju, koja je najmlađa u Evropi, a ima veliki potencijal. Možda ni momci toga nisu svesni. Kad sam došao za selektora prvo sam rekao kako hoću da podmladim reprezentaciju, jer sam ubeđen da će Srbija imati tim koji će u narednih sedam do deset godina biti jedan od najboljih u Evropi".

Bivši bombarder Vojvodine, Crvene zvezde, Rome, Sampdorije, Lacija i Intera objasnio je i zašto od reprezentativaca zahteva da pevaju himnu

„Kakav je osećaj pevati himnu? To je najlepše što može da bude. Svi pričamo kako mnogo volimo Srbiju, ali kad to treba da se pokaže... Znam da ima mnogo ljudi koji se nisu složili sa tim što sam rekao, međutim, ako neko igra za reprezentaciju ne može da predstavlja zemlju samo delimično. Zato sam i doneo kodeks ponašanja. Kad sam ja igrao u reprezentaciji toga nije bilo, svako je radio šta je hteo,. A ja to ne želim“.

Mihajlović za sad ređa uglavnom neuspehe, kako li je njemu kad mu tim gubi?

„Ljut sam na sve, posebno na sebe. Ne volim kad gubim, ali kad se to desi mnogo je teško. Nije mi ni do čega, ne mogu da spavam, jedva čekam da dođe naredna utakmica“.

On je otkrio da se samo jednom postideo porekla...

„Kad je bila prekinuta utakmica reprezentacija Italije i Srbije u Đenovi prvi i jedini put sam se postideo šro sam Srbin“.

Pokazao je da ume i da se izdigne iz situacije, pa je u opštoj tenziji prilikom martovskog gostovanja Orlova u Zagrebu zadržao stav da igrači aplaudiraju protivničkoj himni.

„Ne mogu da opišem kako mi je bilo, ali nije bilo kako je izgledalo. Ne volim da gubim, ali kad gubim onda znam da se ponašam. Pravim se da mi nije teško. U suštini, kad sam najviše ljut onda sam najsmireniji. I obrnuto. A kad sam ljut onda sam smiren“.

Mihajlović je ispričao i da postoje situacije kada zaplače:

„Kad čujem pesmu 'Ne klepeći nanulama', koju je voleo moj pokojni ćale, ja se rapsplačem. Svaki put, to je jače od mene. A na toj utakmici – ne! Bio je krcat stadion, igrači Intera, moja familija, bilo je prelepo... Mislim da nisam zaplakao, možda su mi samo malo bile suzne oči“.

Siniša u braku sa Italijankom Arijanom ima petoro dece, za koje kaže da razumeju srpski, ali ga ne govore, dok je na pitanje da li sinovi mogu da budu uspešni fudbaleri po ugledu na tatu ponudio zanimljim odgvor

„Kad bih Miroslava i Dušana spojio u jednog - mogao bi da bude dobar fudbaler. Različiti su. Miroslav je dobar tehničar, fizički je jak, ali nema karakter. Nekako je kao devojčica. A mlađi Dušan je poput ciganina, nije tehnički dobar, ali trči, bori se...“, rekao je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track