Đuričić: Nisam se dvoumio oko prelaska u Benfiku

Đuričić: Nisam se dvoumio oko prelaska u Benfiku

Fudbal -
Đuričić je prethodne četiri godine igrao za holandski Herenven, a u Benfiki će se priključiti srpskim fudbalerima Nemanji Matiću, Lazaru Markoviću i Miralemu Sulejmaniju

BEOGRAD - Novi fudbaler Benfike Filip Đuričić rekao je danas da se nije dvoumio kada je odlučio da potpiše petogodišnji ugovor sa tim klubom.

Đuričić je prethodne četiri godine igrao za holandski Herenven, a u Benfiki će se priključiti srpskim fudbalerima Nemanji Matiću, Lazaru Markoviću i Miralemu Sulejmaniju. On je prošao lekarske preglede i juče je zvanično predstavljen kao novi igrač portugalskog kluba.

"Nisam se dvoumio kada sam odlučivao o prelasku u Benfiku. Pet godina u tom klubu će mi pomoći da napredujem. Sada sam samo koncentrisan na novi klub", rekao je Đuričić, preneli su portugalski mediji.

Reprezentativac Srbije rekao je da želi da se dokaže u lisabonskom klubu.

"Znam mnogo o Benfiki i njenom napadačkom stilu igre, gde igrači koji nose dres sa brojem 10 imaju ključnu ulogu. To su radili fudbaleri (Pablo) Aimar i Rui Košta i zbog toga mi je bilo lako da donesem odluku", rekao je 21-godišnji fudbaler.

"Benfika ima veliku istoriju i nadam se da ću dati svoj doprinos", dodao je Đuričić.

Đuričić je prošle godine debitovao za reprezentaciju Srbije, odigrao je 11 utakmica i postigao četiri gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track