ROKADA: Bajković umesto Stojkovića u Konji?

Turci ga žele

ROKADA: Bajković umesto Stojkovića u Konji?

Fudbal -
28-godišnji Bajković je na ‘Marakani’ već celu deceniju i posle dobre sezone u Srbiji, pojavilo se nekoliko zainteresovanih klubova iz turske Super Lige

BEOGRAD - Golman Crvene zvezde Boban Bajković najverovatnije će promeniti sredinu ovog leta, a kao destinacija izdvaja se Turska.Ovog Cetinjanina bi u svojim redovima pre svih želeli da vide Bursa, Eskišehir i Konja. Svakako najpovoljnija destinacija za Bajkovića bila bi Bursa, koja je iza sebe imala sjajnu sezonu. U turskom prvenstvu su zauzeli četvrto mesto i ovog leta će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde takmičenje počinju od treće runde i imaju nastup u Evropi u džepu.

Eskišehir je takođe imao dobru sezonu u kojoj je zauzeo osmo mesto u prvenstvu, a u Kupu Turske došao je do polufinala.

Treća opcija za Bajkovića je Konjaspor, novi prvoligaš. Konja je na herojski način ušla u elitno društvo tako što je u drugoj ligi zauzela poslednje, šesto mesto za baraž, pogotkom sa penala sedam minuta pre kraja u poslednjem kolu.

Zatim je ovaj klub, takođe iz centralne Anadolije, u prvom dvomeču baraža bio bolji od Budžaspora za gol u gostima, da bi u finalu pobedio Manisuspor sa 2-0 i tako obezbedio učešće u najjačem turskom takmičenju. Konja je prethodno pregovarala sa dosadašnjim prvim golmanom Partizana Vladimirom Stojkovićem, ali do dogovora nije došlo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track