Vuk Rašović: Igrači i ja se razumemo u dušu
Foto: Saša Pavlić

Zadovoljan Partizan završio pripreme u Sloveniji

Vuk Rašović: Igrači i ja se razumemo u dušu

Fudbal -
Analiza Trener crno-belih Vuk Rašović optimista posle 20 dana zajedničkog rada s ekipom

Zasad sve ide po planu u taboru srpskog šampiona!Početak eliminacionih mečeva za plasman u Ligu Evrope polako se približava, pa fudbalerima Partizana u narednih desetak dana preostaje samo da dovrše započeti posao na Zlatiboru, a potom i Sloveniji. Trener Vuk Rašović ekipu ima na okupu svega tri nedelje, što je, naravno, nedovoljno za iznošenje krajnjih zaključaka, ali prolazno vreme je svakako dobro.- Radili smo kvalitetno, a posebno me raduje činjenica da igramo isto, bez obzira na protivnika. Videlo se to onog dana kad smo odmerili snage s Zavrčom, a onda nekoliko sati kasnije protiv Metalista. Ime igrača na terenu nije bitno, kao ni to da li je bio starter ili ne, niti da li se radi o, uslovno rečeno, prvom ili drugom timu. Svi drže jak tempo, izuzetno su agresivni, što je upravo ono što zahtevam - kaže Rašović i dodaje:- Na okupu smo tek 20 dana i potrebno je vreme da sve dobije onakve obrise kakve očekujemo, odnosno da počnemo da se ponavljamo. Kako sezona bude odmicala, tako ćemo i mi biti sve bolji i doći u situaciju da se razumemo i bez izgovorenih reči.Stvaranje ekipe nije nimalo lak proces, tim pre što u srpskim uslovima retko kad tim imate na okupu od prvog dana zajedničkog rada.- Očekivano je da posle četiri treninga Gulan i Malbašić ne mogu biti na istom nivou sa igračima koji su s nama od početka. Aleksandar Mitrović je bio odsutan zbog reprezentativnih obaveza, pa je kasnije počeo s treninzima, ali kako zbog kazne UEFA nema pravo da igra prve tri utakmice u Evropi, njega ćemo polako uvoditi u ritam - kaže Rašović.

Poljska glazuraCrno-beli su juče otputovali u Poljsku, gde će ovog vikenda učestvovati na Dejna kupu, a trener Vuk Rašović na put nije poveo Branka Pauljevića, Filipa Kneževića, Nikolu Trujića i Stefana Šćepovića i Dušana Martinovića.Srpski šampion će u Varšavi odmeriti snage s domaćom Legijom (18.00), a u drugom polufinalu sastaju se bečka Austrija i brazilski Fluminense.

Mečevi u Sloveniji- Partizan – Lokomotiva 0:1 Maikon 26.- Partizan – Petrolul 1:0 Luka 36.- Partizan – Zavrča 2:0 S. Šćepović 30, Petrović 69.- Partizan – Metalist 2:2 Ninković 12, 31 - Blanko 24, 62.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track