Pep i Bajern bolji od Barselone

Henes kup

Pep i Bajern bolji od Barselone

Fudbal -
Dva velikana svetskog fudbala odmerila snage na Henes kupu u Minhenu, a rezultat isti kao i u polufinalu prošlosezonske Lige šampiona

MINHEN - Fudbaleri Bajerna treći put u kratkom periodu savladali su Barselonu. Ovog puta, u okviru "Henes kupa" Bavarci su slavili sa 2:0 (1:0) golovima Filipa Lama u 14. i Marija Mandžukića u 86. minutu.

Iako to rezultat ne govori, tim koji sa klupe predvodi bivši trener ekipe sa Nou Kampa Pep Gvardiola, bio je dominantan tokom svih 90 minuta.

Bajern je poveo u 14. minutu pogotkom kapitena Filipa Lama. Lam je nadskočio Maskerana posle centaršuta Riberija i glavom lobovao golmana Pinta.

Mario Mandžukić je u 86. minutu postigao gol za 2:0. Hrvatski napadač je sa svega nekoliko metara iskoristio centaršut po zemlji i bez problema matirao ekipu Barselone.

Treba reći da je Barselona igrala u kombinovanom sastavu bez nekolicine standardnih igrača poput Ćavija, Inijeste, Pikea, ali i bez novajlije Nejmara.

Stadion: Alijana arena, gledalaca: 70.000

BAJERN: Nojer - Rafinja, Boateng, Dante, Lam - Alkantara - Riberi, Tijago, Kros, Roben - Miler. Trener: Pep GvardiolaBARSELONA: Pinto - Montoja, Maskerano, Bartra, Adrijano - Dos Santos - Aleksis, Song, S. Roberto, Teljo - Mesi. Trener: Žordi Roura

http://www.youtube.com/watch?v=vHbrg-tXd7o
http://www.youtube.com/watch?v=cwo346DIsSw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track