RAŠOVIĆ: Ludogorec je u prednosti, Jojić prestrogo isključen

Utisci

RAŠOVIĆ: Ludogorec je u prednosti, Jojić prestrogo isključen

Fudbal -
Rezultat trpi ponovo zbog naših grešaka, to je za analizu. Takve stvari ne smeju da nam se dešavaju, ali desilo se i moramo da idemo dalje, kaže trener Partizana

Trener fudbalera Partizana Vuk Rašović rekao je posle poraza od Ludogoreca od 2:1 da je ekipa psihološki pala posle vodećeg gola domaćina, ali da i dalje smatra da crno-beli imaju realne šanse za prolaz u baraž za Ligu šampiona.

“Možda je vaš utisak da smo odigrali samo malo bolje nego protiv Širaka, ali imali smo dobrih šansi. Radićemo da bude bolje, vidim veliku šansu da dobijemo pred našim navijačima u revanšu. Povukli smo se posle gola, možda iz psiholoških razloga. Dali su nam gol na način na koji smo znali da igraju, da Marselinjo ulazi iz drugog plana”, rekao je Rašović na konferenciji za novinare posle meča.

Partizan je poveo u 49. minutu preko Saše Markovića, ali je Ludogorec preokrenuo preko Marselinja i Aleksandrova za pobedu od 2:1.

“Blagu prednost u revanšu ima Ludogorec, jer su pobedili, ali igramo pred našim navijačima, tako da nismo bez šansi. Sve je otvoreno u revanšu i videćemo ko će proći dalje. Nisu nas iznenadili, znali smo kako igraju, dosta dobro smo zatvarali njihove igrače, pogotovo bočne, koji su veoma opasni”, naveo je trener crno-belih.

Rašović je priznao i da se ekipi, pogotovo u odbrani, ponavljaju greške.

“Rezultat trpi ponovo zbog naših grešaka, to je za analizu. Takve stvari ne smeju da nam se dešavaju, ali desilo se i moramo da idemo dalje. Već od sutra da spremamo revanš, da razmišljamo kako da igramo još ofanzivnije i plasiramo se dalje”, poručio je strateg šampiona Srbije.

On je dodao da je jedna od nepromišljenosti i drugi žuti karton Miloša Jojića.

“On je dobio taj drugi karton zbog duela u koji nije trebalo ni da ulazi. Takvi startovi možda prolaze nekažnjeno u Srbiji, ali se u Evropi vrlo lako dobijaju žuti kartoni”, rekao je Rašović.

I još je dodao i da je Kamerunac Erik Đemba-Đemba odigrao samo u završnici utakmice, jer je za toliko bio spreman u ovom trenutku.

“Đemba-Đemba je stigao pre dva dana, tako da je to jedini razlog što nije igrao od početka”, zaključio je Rašović.

Trener fudbalera bugarskog Ludogoreca Stojčo Stoev rekao je da je zadovoljan rezultatom, ali da je svestan veoma teškog zadatka koji očekuje njegov tim u revanšu u Beogradu.

“Teška utakmica, ali to smo i očekivali. Partizan je veliko ime, u Evropi, ne samo u Srbiji. Ima bogatu istoriju i tradiciju. Nama nedostaju ovakve utakmice, nemamo internacionalno iskustvo. Zadovoljan sam rezultatom i spremno čekamo revanš”, izjavio je Stoev novinarima u Razgradu.

“Nismo još završili posao. Čeka nas veoma teških 90 minuta u Beogradu. Ovo je dobar rezultat, ali dopustili smo Partizanu da nam da gol pa bi mogli i sa 1:0 da prođu dalje”, objasnio je trener bugarskog prvaka.

Revanš duel između Partizana i Ludogoreca igra se sledećeg utorka u Beogradu.

“U odnosu na duel sa Slovanom u prošlom kolu, kada smo jurili rezultat, večeras smo morali da igramo opreznije. Možda je to baš zbog pomenutog nedostatka iskustva u Evropi. Partizan je snažna, dobro pripremljena ekipa, izdržali su sa igračem manje na kraju”, dodao je Stoev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track