Ukrajinci i sudija potopili Zvezdu
Foto: Crvena Zvezda

Kvalifikacije za Ligu Evrope

Ukrajinci i sudija potopili Zvezdu

Fudbal -
Černomorec pobedio srpskli tim sa 3:1
1 / 8 Foto: Crvena Zvezda

ODESA - Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Odesi od Černomoreca 3:1 (2:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Izabranici trenera Slaviše Stojanovića, koji je zajedno sa prvim asistentom Bratislavom Živkovićem zbog suspenzije UEFA meč pratio sa tribina, igrali su solidno sve do 31. minuta kada Černomorec potpuno preuzima kontrolu dešavanja na terenu i uspeva da kazni dve grube greške odbrane srpskog tima. Tada je RIjera iskoristio grešku Krnete i na dodavanje Antonova savladao Bajkovića.

Drugi gol je još jednom potvrdio da je odbrana Zvezde neuigrana. Gaj dugom loptom između igrača poslednje linije srpskog tima pronalazi Đa Đeđea, spojio ga sa golom, a ovaj je lako matirao Bajkovića.

Od početka drugog poluvremena Zvezda je pokušavala da preuzme inicijativu, a kao kruna je došao gol Vukana Savićevića pola časa pre kraja. Mladenović, koji je pod kraj prvog dela zamenio povređenog Mijailovića, je centrirao, Dauda propustio loptu, koja stiže do Savićevića, a ovaj rutinski pogađa mrežu.

To je malo trglo fudbalere srpskog kluba, ali nije bilo drugog gola, koji bi mnogo značio pred revanš narednog četvrtka u Beogradu u kom će Zvezda biti sa trenerima Stojanovićem i Živkovićem, ali bez Kasalice, koji je dobio parni žuti karton i najverovatnije Mijailovića, koji je povređen.

Umesto izjednačenja Zvezda je do kraja duela primila treći gol, posle prestrogo dosuđenog penala, pre kojeg je Vešović bio najbliži lopti, ali je po mišljenju sudije preoštro startovao na protivnika. Jedanaesterac iz kojeg je Antonov povećao prednost Ukrajinaca izazvao je sukobe na tribinama, jer su navijači Crvene zvezde iznervirani dešavanjima na terenu krenuli u sukob sa policijom i navijačima rivala.

Tekstualni prenos

90+3 Kraj utakmice

77 minut -GOL 3:1 Penal za Černomorec posle prestroge odluke arbitra. Navijači Crvene zvezde protestuju, a publika sa dela tribina iza gola na kom je Bajković beži. Antonov pogađa gol 3:1

http://www.youtube.com/watch?v=Lr3mpHZNJa8

68. minut - Dobar napad Zvezde i šut Vukana Savićevića

59. minut - GOLLLLLLLLLLLLLL 2:1 - Centaršut Mladenovića, Dauda propušta loptu, a Savićević je rutinski sprovodi u mrežu

http://www.youtube.com/watch?v=BUWnA-d5ynE

54. minut - Kasalica pada u šesnaestercu, ali umesto penala dobija žuti karton zbog kojege će propustiti revajnš

46. minut - Akcija posle koje je Dauda, koji je u igri umesto Pečnika, ostao u ofsajdu

2. POLUVREME

45 +3 - Mladenović menja povređenog Mijailovića.

42. minut - Zvezda bez igre

http://www.youtube.com/watch?v=37mOF6ISFzo

38 minut - GOL 2:0 - Gaj kroz Zvezdinu odbranu pronalazi Đa Đeđea, a ovaj matira istrčalog Bajkovića.

http://www.youtube.com/watch?v=-lxv2bUVIzo

32. minut - GOL 1:0 Đa Đeđe izbija sam ispred Bajkovića, koji ga je omeo, ali Krneta nije uspeo da izbije loptu na koju natrčava Antonov i dodaje je Rijeri koji postiže gol.

26. minut - Centaršut Savićevića, ali Kasalica kasni i lopta odlazi pored gola

24. minut - Slobodan udarac za Zvezdu, ali Milijaš ne pogađa saoigrače u šesnaestercu rivala

20. minut - Bobko je ponovo ostao sam i šutirao je preko gola

13. minut - Kasalica je posle faula rivala duže na zemlji, a Dauda se već zagreva

9. minut - Solidan pokušaj Pečnika

7. minut - Igra se između dva šesnaesterca

4. minut - Prva opasna prilika za Černomorec, Antonov je oteo loptu Laziću, centrirao, a zatim Rijera pokušao volejem ali je loše zahvatio loptu

1. minut - Počelo je

1. POLUVREME

Sastavi:

Černomorec: Bezotosni - Fontanelo, Berger, Mineiro - Bakaj, Kuttaš, Bopko, Rijera, Gaj - Đa Đede, Antonov

Crvena zvezda: Bajković - Krneta, Vešvić, Lazić - Mijailović, Pečnik, Kovačević, Milijaš, Ninković - Savićević, Kasalica

TOK MEČA

Na stadionu ima oko 20.000 ljudi, a kapacitet je 34.000

Pola sata pred početak meča, na stadion je ušlo vec 100 navijača Zvezde, stalno pevaju pesme, nema problema sa njima. Ukrajinci puštaju muziku s razglasa...

Crvena zvezda će imati podršku nekoliko stotina "Delija", koje su ušle na stadion, zajedno sa navijačima Spartaka. Nekoliko sati pre početka meča navijači su zauzeli park u blizini stadiona i čekali početak meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track