ČUVAJU LIDERSKU POZICIJU: Čuka ne posustaje!
Foto: Čukarički)

Jelen Superliga

ČUVAJU LIDERSKU POZICIJU: Čuka ne posustaje!

Fudbal -
Čukarički je u gostima savladao OFK Beograd

BEOGRAD - Fudbaleri Čukaričkog zadržali su maksimalan učinak i prvo mesto na tabeli Superlige, pošto su u utakmici trećeg kola kao gosti slavili sa 2:1 protiv OFK Beograda.

Deo ekipa nastavio je i ovog vikenda protest protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislava Karadžića, a na poziv prvog čoveka Crvene zvezde Dragana Džajića.

Uz šestominutno zakašnjenje, na teren su izašle ekipe Radničkog iz Niša, Novog Pazara, Javora, OFK Beograda i Čukaričkog.

Zbog toga su kapiteni ovih ekipa, u skladu sa preporukama saveza, dobili žute kartone.

Na vreme su se pojavile ekipe Rada, Slobode i Voždovca.

Najskuplju cenu za kašnjenje platio je OFK Beograd i Marko Petković, dosadašnji kapiten "romantičara" kojem je večerašnji meč bio i oproštajni jer će u ponedeljak postati član Partizana.

On je prvo dobio žuti karton zbog kašnjenja, a potom je u devetom minutu napravio prekršaj za penal, drugu javnu opomenu i isključenje.

Čukarički nije uspeo da iskoristi najstrožu kaznu, ali je u nastavku pogocima Aleksandra Stojiljkovića i Radislava Sekulića stigao do pobede. Poraz domaćina ublažio je Miljan Škrbić, a u nadoknadi vremena "pocrveneo" je i Brazilac iz Čukaričkog, Pijasentin.

Novajlija u Superligi, Voždovac došao je do prvog trijumfa u eliti, a ceh je platio domaći, ekipa Javora u Ivanjici. Strelci za goste bili su Adam Marušić i Ognjen Ožegović.

Radnički iz Niša nastavio je sa dobrim partijama, a izabranici Dragoljuba Bekvalca u ovom kolu su u gostima savladali beogradski Rad sa 2:0. Dvostruki strelac bio je Branko Pauljević.

Disciplinska komisija FŠ nedavno je izrekla uslovne novčane kazne svim ekipama koje su u prošlom kolu kasnile sa izlaskom na teren, uz opomenu da će one biti aktivirane u slučaju ponavljanja takve akcije.

Rezultati i strelci u trećem kolu:

Rad - Radnički Niš 0:2 (Pauljević 51, 82)

Sloboda - Novi Pazar 0:0

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (Škrbić 69 - Stojiljković 25, Sekulić 50)

Javor - Voždovac 0:2 (Marušić 48, Ožegović 82)

Od 19 sati igraju Napredak - Crvena zvezda

Od 20 sati igraju Jagodina - Donji Srem

Sutra:

Partizan - Radnički Kragujevac

Vojvodina - Spartak

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track