NE POMAŽE NI BEJL: Srbija odbranila čast i izrešetala Vels!

Evrogol Kolarova

NE POMAŽE NI BEJL: Srbija odbranila čast i izrešetala Vels!

Fudbal -
Srbija je ubedljivo savladala Vels, a Kolarov je proglašen za igrača utakmice
1 / 3

KARDIF - Fudbaleri Srbije zabeležili su prvi trijumf na gostovanju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Brazilu.

Izabranici Siniše Mihajlovića ubedljivo su svaladali selekciju Velsa rezultatom 3:0.

Filip Đorđević je doneo prednost Srbiji u osmom minutu meča, nakon smušene odbrane Velsa. U finišu prvog poluvremena naš tim je pove sa 2:0 nakon spektakularnog gola Aleksandra Kolarova sa 30-ak metara udaljenosti. U 55. minutu utakmice Lazar Marković je postavio konačn rezultat (3:0).

U 58. minut meča priliku da zaigra dobio je najskuplji igrač sveta, novi fudbaler Reala Geret Bejl, a njegov ulazak u igru ispraćen je velikim ovacijama. Bejl je do kraja meča nekoliko puta snažnim udarcima pokušao da ugrozi gol Srbije, međutim, golman Stojković je u par navrata sjajno intervenisao.

http://www.youtube.com/watch?v=0isiE6X0al8

Pošto je naša reprezentacija nakon remija sa Hrvatskom na Marakani izgubila sve šanse da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, ovaj trijumf orlova nije imao rezultatski značaj.

Selekcija Srbije će poslednji meč u A grupi kvalifikacija odigrati 15. oktobra u Jagodini protiv Makedonije.

Tok meča:

90+ minut - Kraj utakmice.

89. minut - Kakva šansa za Vels! Bejl je odlično izveo slobodan udarac, ali golman naše reprezentacije Vladimir Stojković je sjajno intervenisao!

77. minut - Vels pokušava da ugrozi gol Stojkovića preko Gereta Bejla, međutim, odbrana našeg tima odlično funkcioniše na ovom meču.

67. minut - Prva izmena u timu Srbije. Ušao je u igru Luka Milivojević umesto Radovanovića.

63. minut - Najbolja prilika na meču za Vels! Malo vremena trebalo je Bejlu da ugrozi gol Srbije. Šutirao je fudbaler Reala snažno levom nogom sa nekih 20-ak metara, međutim, Stojković je odlično intervenisao. Lopta se ponovo odbila do Bejla koji je ponovo uputio udarac ali pored gola.

58. minut - Uz velike ovacije sa tribina, u igru je ušla zvezda letnjeg prelaznog roka, novi fudbaler Real Madrida, Geret Bejl.

http://www.youtube.com/watch?v=OzD0VYKvTkw

55. minut - GOL! Srbija vodi 3:0, strelac je Lazar Marković. Dugo je trajao napad Srbije. Tadić je pokušavao da pronađe put do mreže, a odbrana Velsa uopšte nije ni pokušavala da proba da mu oduzme loptu. Uputio je udarac, golman je odbranio, ali lopta se nekako odbila do Markovića koji šutira snažno po zemlji za 3:0.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Posle prvi 45 minuta igre Srbija ubedljivo vodi protiv Velsa golovima Filipa Đorđevića i Aleksandra Kolarova. Napadač Nanta je doneo prednost orlovima nakon sjajnog centaršuta Kolarova i očajne reakcije odbrane Velsa. U finišu prvog poluvremena Kolarov je maestralnim golom sa 30-ak metara povisio prednost našeg tima.

45+ minut - Kraj prvog poluvremena.

http://www.youtube.com/watch?v=TEKfTxtQTsc

38. minut - GOL! Srbija vodi 2:0, strelac je Aleksandar Kolarov. Kakva bomba levog beka Srbije! Jedan od najlepših golova u kvalifikacijama! Kolarov je sa nekih 30-ak metara iskosa sa leve strane snažno šutirao i skinuo paučinu sa rašlji gola Majhila.

37. minut - Nova šansa za Srbiju. Fejsa koji je sa nekih osam metara slabo šutirao, pa je golman domaćih lako intervenisao.

23. minut - Sjajna šansa za Srbiju. Nakon odlično izvedenog kornera, Ivanović je iskoristio uspavanu reakciju odbrane domaćeg tima, oslobodio se rivala i uputio snažan udarac glavom, ali lopta je završila pored gola.

15. minut - Srbija strpljivo vreba priliku iz kontre. Vels pokušava napadima sa desne strane, najviše preko Remzija, da ugrozi gol Stojkovića, ali za sada bezuspešno.

http://www.youtube.com/watch?v=URyJwH0V600

8. minut - GOL! Srbija vodi 1:0, strelac je Filip Đorđević! Aleksandar Kolarov je uputio sjajan centaršut u šesnaesterac Velsa. Đuričić je glavom uputio udarac, golman Velsa je uspeo da odbrani, ali lopta se odbila do usamljenog Đuričića koji je rutinski matirao zbunjenog golmana. Očajna reakcija kompletne odbrane domaćina.

4. minut - Sjajna prilika za Srbiju. Neverovatno šta je propustio Lazar Marković. Odbrana Velsa je napravila veliku grešku, Fejsa je presekao pas i sjajno uposlio Markovića koji je neometano šutirao sa 12-ak metara, međutim, lopta je otišla preko gola.

2. minut - Prva "pretnja" Velsa. Remzi je lepo prošao po desnoj strani i uputio centaršut u šesnaesterac Srbije, ali Biševac je bio dobro postavljen i otklonio je opasnost ispred gola.

1. minut - Utakmica je počela

Sastavi:

VELS: Majhil - Gunter, Metjuz, Ledli, Gabidon, Dejvis, King, Belami, Vouks, Remzi, Krofts. SRBIJA: Stojković - Biševac, Nastasić, Ivanović, Tadić, Kolarov, Radovanović, Fejsa, Đorđević, Đuričić, Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track