ANALIZA: Mihajlović je debelo unazadio Srbiju
Foto: Marina Lopičić

Treba li Siniša da ostane selektor

ANALIZA: Mihajlović je debelo unazadio Srbiju

Fudbal -
Miha je na klupi „orlova“ podmladio ekipu, ali s njom je pao najniže na rang-listi FIFA

Nečim ih je zadužio.Pregovorima u fudbalu prethode spekulacije, a one kažu da su unutar Fudbalskog saveza Srbije određeni ljudi raspoloženi da Siniši Mihajloviću ponude nov ugovor uprkos svim činjenicama.Strmoglavi padPostignuti rezultati ne idu u prilog Mihajlovićevom ostanku na selektorskom mestu. Sa skorom od četiri pobede, tri remija i osam poraza, Mihajlović je dosadašnjim učinkom došao u red najneuspešnijih selektora u novijoj istoriji našeg nacionalnog tima, zajedno sa Dejanom Savićevićem i Miroslavom Đukićem.Od njegovog preuzimanja, „orlovi“ su non-stop u rikvercu. Na rang-listi FIFA pad nije bio drastičan, jer se za godinu i po dana sa 32. mesta skliznulo na 41, ali su zato izgubljene kvalifikacije za SP u Brazilu. Osiromašenom fudbalu u Srbiji neće stići višemilionska nagrada iz FIFA i ne postoji garancija da će u sledećem ciklusu biti bolje. Izvršena je totalna rekonstrukcija tima, ali ni posle 15 mečeva nije stvorena igra za buduće izazove.Bez pravog rešenjaTim još nije dobio prava rešenja na ključnim pozicijama, a uz to se Mihajlović pokazao kao nepouzdan strateg. Kvalifikacije je započeo pričom o igri bez klasičnih špiceva, da bi se na utakmicama poigravao s medijima i navijačima sastavljajući ekipe bez rezona.Ako je Mihajlovićevim saigračima uskraćeno poverenje zbog loših rezultata, zašto bi se u njegovom slučaju pravio izuzetak.

Selektorske nelogičnostiMeč s Belgijom u Beogradu Mihajlović je igrao s neiskusnim Srđanom Mijailovićem u timu i Nevenom Subotićem na klupi. Protiv Makedonije u Skoplju nije, po kazni, nastupio kapiten Branislav Ivanović, a derbi u Zagrebu s Hrvatskom, van svake logike, započeli su roviti Marko Šćepović, golman Željko Brkić, Ivan Radovanović i Alen Stevanović.

Genije morao da odeDejan Savićević morao je da napusti funkciju posle poraza od Azerbejdžana u Bakuu, što mu je, kao selektoru, bio deseti poraz uz četiri pobede i tri nerešena ishoda. Tomislav Karadžić odlučio je da se zahvali Đukiću zbog tri poraza na OI u Pekingu, tri izgubljena prijateljska meča i dva remija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track