Fudbaler Albanije: Svako bi uradio isto za svoju zastavu
Foto: Koky

Igrači Albanije "iznenađeni situacijom"

Fudbaler Albanije: Svako bi uradio isto za svoju zastavu

Fudbal -
Bilo nam je nezgodno u ovoj teškoj situaciji, ali sada je sve gotovo i gledamo samo napred, rekao je Ertit Beriša

BEOGRAD - Dvojica albanskih reprezentativaca, Ertit Beriša i Bekim Baljaj, izjavili su u utorak uveče posle prekida fudbalskog meča Srbija - Albanija u Beogradu, da su iznenađeni situacijom.

"Bilo nam je nezgodno u ovoj teškoj situaciji, ali sada je sve gotovo i gledamo samo napred", rekao je Beriša novinarima pošto je meč u Beogradu prekinut u 42. minutu zbog incidenta.

Do incidenta je došlo pošto se iznad terena na stadionu Partizana u Beogradu pojavio dron koji je nosio transparent sa mapom "velike Albanije".

Jedan igrač srpske reprezentacije je uhvatio zastavu, a potom je došlo do koškanja igrača dva tima, jer su neki albanski reprezentativci pokušali da uzmu transparent, a na teren su istrčali i neki navijači.

Sudija je tada prekinuo meč, a delegat je sat kasnije definitivno suspendovao utakmicu. Beriša je kazao da je iznenađen, kao i da situacija "bila baš opasna" za albanski tim "u takvom ambijentu".

Bekim Baljaj, koji je prvi dotrčao da bi uzeo zastavu od srpskih igrača, kazao je da se nije uplašio ni u jednom trenutku.

"Svako bi uradio isto za svoju zastavu", kazao je Baljaj.

Beriša i Baljaj bili su jedini igrači albanske reprezentacije koji su pristali da daju izjave novinarima u Beogradu i iz Srbije i iz Albanije.

Utakmica Srbija Albanija igrala se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prekinuta je pri rezultatu 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track