Sve za Srbiju

(KURIR TV) SREĆNE TI RANE, JUNAČE: Ovako su doktori reprezentacije pregledali Tadića posle Velsa

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 (1:0) u Kardifu protiv Velsa u derbiju grupe D kvalifikacija za plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine, a uz strelca Aleksandra Mitrovića, junak meča je Dušan Tadić, koji je gotovo sat igrao sa slomljenim nosem.

Tadić je utakmicu u Kradifu protiv Velsa veoma lako mogao da završi u 35. minutu. Izuzetno grub start kapitena "Zmajeva" Ešlija Vilijamsa, zbog kojeg je morao da dobije crveni karton, kada je kopačkom pogodio Tadića u lice i polomio mu nos, mogla je da košta skupo samog Tadića i Srbiju.

Tadiću je nekoliko minuta ukazivana pomoć, a obilno krvarenje zbog kojeg je beli dres postao crveni upućivalo je na to da neće moći da nastavi utakmicu. Međutim, hrabri srpski fudbaler rešio je da se vrati na teren i odigrao preostalih 60-tak minuta.

Posle meča, srpski fudbaleri su vidno raspoloženi stigli u otadžbinu, a na aerodromu u Velsu Tadiću je ukazivana pomoć. Medicinski tim reprezentacije konstantno je bio uz popularnog Ducu, a tek danas kada se obave snnimanja i pregledi znaće se tačno kakva je povreda u pitanju.

– Videćemo još. Nadam se zbog njegovog kluba da nije ništa strašno jer je u dobroj formi. Polomio je nos, sigurno, ali još ne znamo da li će morati na operaciju – rekao je selektor Muslin posle meča.

Sam Tadić nije povredi pridavao veliki značaj.

"Povreda je manje bitna, važno je da smo uzeli bod, iako smo išli na tri. Nos nije dobro, ne znam da li je polomljen, ali jako boli. Moja je bila odluka da igram do kraja, jer kada igraš za svoju zemlju moraš da izdržiš. Grizla bi me savest da sam izašao", istakao je Dušan Tadić.

Srpski as je naglasio da su "orlovi" mogli da odigraju bolju utakmicu."Makar smo pokazali da se borimo do kraja, da nam je selektor ugradio takav mentalitet da izgaramo na terenu", poručio je Dušan Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track