ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Želim da budem selektor Srbije!
Foto: Tanjug

Nije promenio ambicije

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Želim da budem selektor Srbije!

Košarka -
Proslavljeni srpski košarkaš ponovio stav da ima ambicije da preuzme nacionalni tim

BEOGRAD - Proslavljeni srpski košarkaš Aleksandar Đorđević ponovio je da mu je san da postane selektor Srbije! Đorđević (46) koji dugo godina živi u Milanu, smatra da je sasvim normalno da sanja mesto šefa struke nacionalnog tima.

"Ne postoji trener na svetu koji ne želi da bude selektor svoje zemlje pa je to i moj san. Moj stav kao nekadašnjeg vrhunskog sportiste jeste da je svaki sportista koji se otisne u trenerske vode nepotpun ako u sebi nema kao ambiciju svih ambicija da vodi selekciju svoje zemlje. Ništa ne može da se poredi s uspesima državnog tima", rekao je popularni "Sale nacionale".

Đorđević je u nekoliko navrata prethodnih godina bio na listi kandidata za mesto selektora, ali nekako uvek kao želja javnosti a ne struke. Ipak, i ta situacija se polako menja. Od 12 nekadašnjih članova Stručnog saveta Košarkaškog saveza Srbije njih polovina je dalo glas za Đorđevića, pa ne bi trebalo da čudi ukoliko upravo on nasledi Dušana Ivkovića.

Glas za Đorđevića u anketi dali su Ranko Žeravica, Bogdan Tanjević, Svetislav Pešić, Božidar Maljković, Dražen Dalipagić i Željko Obradović. Dušan Ivković i Dragiša Vučinić su svoj glas dali Aleksandru Kesaru, dugogodišnjem pomoćniku Ivkovića, dok su Zoran Slavnić, Žarko Varajić i Miroslav Nikolić neopredeljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track