USPEH: Radnički u drugoj fazi Evrokupa
Foto: Kkradnicki.rs

Pobeda nad litvancima

USPEH: Radnički u drugoj fazi Evrokupa

Košarka -

U ekipi iz Kragujevca najefikasniji bio je Sava Lešić sa 20 poena, a uz to je imao i osam skokova, dok je Nikola Kalinić dodao 17

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u drugi krug Evrokupa, pošto su u devetom kolu Grupe H na svom parketu savladali Neptunas sa 91:81 (31:20, 22:16, 19:17, 19:28). U ekipi Radničkog najefikasniji bio je Sava Lešić sa 20 poena, a uz to je imao i osam skokova, dok je Nikola Kalinić dodao 17. Sa druge strane istakao se Edgaras Ulanovas sa 17 poena, a dva manje ubacio je Justas Sinica. Kragujevčani su bolje počeli utakmicu, odmah na početku poveli i već sredinom prve deonice stekli dvocifrenu prednost, koju litvanska ekipa do kraja meča nije uspela da sustigne. Radnički je tako došao do pete pobede uz četiri poraza iza zauzima treće mesto, dok je Neptunas poslednji, šesti, sa skorom od tri trijumfa iz šest mečeva.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić posle meča je kazao:

"Sam plasman u Evrokup je bio veliki uspeh za ekipu, a to što smo uspeli da izborimo drugu fazu takmičenja za nas predstavlja istorijski uspeh. Cilj nam je večeras bio da odigramo bolju odbranu od njih, a to smo i uspeli. Oni su igrali prepoznatljivu litvansku košarku sa dosta šuteva za tri poena. Lešić nas je predvodio po poenima, a Kalinić je odradio odličnu rolu. Čestitam celoj ekipi na ovom uspehu", rekao je Nikolić.On je podsetio da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Borbenošću na terenu pokušavamo da nadomestimo velike finansijske probleme u klubu, a ovakav rezultat predstavlja veliki uspeh za nas. U drugoj fazi takmičenja se nadamo da možemo protiv ozbiljnih ekipa napravimo dobre rezultate. Sportski je da se nadamo da možemo biti još bolji", zaključio je Nikolić.Kragujevčani će u poslednjem, 10. kolu, prve faze takmičenja gostovati u Istanbulu ekipi Bešiktaša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track