Pobede Njujorka i San Antonija, Raduljica postigao pet poena
Foto: AP

NBA liga

Pobede Njujorka i San Antonija, Raduljica postigao pet poena

Košarka -
Srpski košarkaš Miroslav Raduljica igrao je nešto više od četiri minuta, postigao je pet poena i imao jedan skok

BEOGRAD - Košarkaši Njujorka pobedili su noćas na svom terenu, posle produžetka, Feniks sa 98:96 i ostvarili petu uzastopnu pobedu u NBA ligi.

Nikse je do šeste pobede u poslednjih sedam utakmica predvodio Karmelo Entoni sa 29 poena i 16 skokova. On je postigao četiri od šest poena u produžetku. Rejmond Felton postigao je 19, a po 10 su dodali Džej Ar Smit i Andrea Barnjani. Feniks u produžetku nije uspeo da pogodi koš iz igre, već samo četiri slobodna bacanja, pa je pretrpeo treći uzastopni poraz. Goran Dragić bio je najefikasniji u timu iz Arizone sa 28 poena, uz osam skokova, a Leandro Barbosa dodao je 21 poen.

San Antonio je na gostujućem terenu pobedio Nju Orleans sa 101:95 i ostvario petu uzastopnu pobedu. Toni Parker bio je najefikasniji u ekipi Sparsa sa 27 poena, uz sedam asistencija, Tim Dankan dodao je 18 poena uz devet skokova, a Manu Đinobili 14 poena. U ekipi Nju Orleansa, koja je izgubila šestu uzastopnu utakmicu, Entoni Dejvis ostvario je "dabl dabl" učinak od 22 poena i 11 skokova. Brajan Roberts postigao je 19 poena.

Toronto je na svom terenu pobedio Milvoki sa 116:94 i naneo mu šesti uzastopni poraz. Kajl Lori postigao je 23 poena za pobednički tim, a Jonas Valančijunas 15 poena i imao je 10 skokova. Demar Derozan dodao je 19, a Patrik Paterson 18 poena za ekipu Toronta, koja je pobedila osmi put u poslednjih devet utakmica. Reptorsi su tako prekinuli niz od pet poraza u međusobnim duelima protiv Baksa na svom terenu. U Milvokiju, timu sa najlošijim skorom u NBA ligi, sedam pobeda i 30 poraza, najefikasniji je bio Ersan Iljasova sa 27 poena i devet skokova.

Srpski košarkaš Miroslav Raduljica igrao je nešto više od četiri minuta, postigao je pet poena i imao jedan skok.

Vašington je pobedio Čikago sa 102:88 i prekinuo njegov niz od pet pobeda, dok je Hjuston pobedio Boston sa 104:92 i naneo mu deveti uzastopni poraz.

Dalas je pobedio Orlando sa 107:88 i naneo mu osmi uzastopni poraz, a Juta je pobedila Denver sa 118:103 i prekinula njegov niz od pet uzastopnih pobeda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track