Zoran Predin: Sramota me je što sam udario sudiju!
Foto: Printskrin

Skandal: Muzičar napravio incident na meču u Ljubljani

Zoran Predin: Sramota me je što sam udario sudiju!

Košarka -
Pokajanje: Ne mogu da vam opišem koliko se loše osećam zbog svog postupka, kaže za Kurir legendarni muzičar

Baš je preterao!Zoran Predin, pevač legendarne slovenačke grupe Lačni Franc, udario je pesnicom u glavu sudiju Luisa Lopeza iz Portugala nakon završetka košarkaške utakmice između Olimpije i Budiveljnika u 6. kolu Evrokupa, nezadovoljan odlukama arbitara na tom meču. Nesvakidašnji potez poznatog muzičara, koji je i sam priznao da se kaje zbog svog postupka i da ga je sramota.- Ne mogu da vam opišem kako se loše osećam. Svima se izvinjavam zbog mog incidenta jer ovo što sam uradio sigurno ne može da bude lep primer deci koja idu na utakmice. Žao mi je zbog takvog ponašanja i ono što sam uradio po završetku meča nema opravdanja, zbog toga se izvinjavam svima, a posebno sudiji Lopezu - kazao je Predin za Kurir.Poznati muzičar istakao je da nije bio u alkoholisanom stanju u vreme kad se dogodio incident i da već duže vreme ne pije iz zdravstvenih razloga.- Na toj utakmici sam pio samo vodu, i već duže ne pijem alkohol jer sam pre godinu i po imao zdravstvenih problema. Verujte, ne mora niko ništa da mi kaže, svestan sam svega i meni je u ovom trenutku najteže. Hvala bogu da nisam nikog povredio. Stvarno ne znam šta mi se dogodilo, ali me je sramota zbog neprimerenog ponašanja - zaključio je Predin.

Svako to poželi, ali se kontrolišeMorao je da se uzdrži! Povodom incidenta u Ljubljani, kad je Zoran Predin udario sudiju Lopeza, razgovarali smo sa srpskim javnim ličnostima koje prate košarkaške mečeve Partizana i Crvene zvezde u Pioniru.Milan Đurđević, pevač grupe Neverne bebe, koji prati sve mečeve Partizana, stao je na Zoranovu stranu, ali je istakao da takvo ponašanje ne sme da se dešava na mečevima.- Znajući Predina, siguran sam da se sad kaje zbog tog incidenta. Sjajan čovek, muzičar, ali smatram da takve stvari ne smeju da se događaju na sportskim manifestacijama, i da bi svi trebalo da se ponašamo civilizovano. Naravno, sudije nekad znaju da iznerviraju, ali je nedopustivo da takve stvari izađu iz sportskih okvira - kazao je Đurđević.Vuk Rosandić, bivši pevač grupe Ruž i veliki navijač Crvene zvezde, smatra da takve stvari ne smeju da se dešavaju na utakmicama.- Gledao sam snimak utakmice na kojoj Predin udara sudiju, i smatram da taj incident nije smeo sebi da dozvoli. Razumem strast i ja sam u dosta slučajeva bio iznerviran i hteo da uđem u sukob sa sudijama, ali moraš da se kontrolišeš u takvim situacijama - kazao je Rosandić.(M. N.)

PrelomioVIŠE NE IDEM NA UTAKMICESlovenački muzičar Zoran Predin priznao je da zbog incidenta sa sudijom Lopezom više neće ići na košarkaške utakmice.- Mene više nećete videti u dvorani i sve mečeve ću gledati od kuće. Tako sam odlučio jer ovo što sam uradio prevazišlo je svaku meru. Ne mogu tako lako da pređem preko toga kao da se ništa nije dogodilo. Naprotiv, mnogo me je sramota - istakao je Predin.

http://www.youtube.com/watch?v=Vw9bgaaaQRA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track