ACA TRICA PRED ZVEZDU: Plašim se Bobana Marjanovića
Foto: Fonet

Evrokup

ACA TRICA PRED ZVEZDU: Plašim se Bobana Marjanovića

Košarka -
Problem je zaustaviti tako visokog igrača. Saigrači moraju da pomognu Huanu Palasiosu, jer je njegov rival viši 20 centimetara, rekao je hrvatski trener

Trener košarkaša Lijetuvos Ritasa, Aleksandar Petrović, rekao je da njegov tim zna kako je potrebno da igra protiv Crvene zvezde u revanš meču osmine finala Evrokupa i priznao da se najviše pribojava centra crveno-belih Bobana Marjanovića.

Marjanović je 21 poenom i odličnim procentom šuta iz igre (12-8) predvodio Zvezdu do pobede od 88:82 u prvom meču prošle nedelje u Pioniru.

"Znamo kako da igramo protiv njih i gde nam preti najveća opasnost, to su svakako visoki igrači. Raško Katić nije napravio veliku razliku u prvom meču, jer smo ga udvajali, ali je presudio Boban Marjanović, problem je zaustaviti tako visokog igrača. Saigrači moraju da pomognu Huanu Palasiosu, jer je njegov rival viši 20 centimetara, rekao je hrvatski trener.On je dodao da je Lijetuvos u Beogradu dobio bitku na spoljnim pozicijima, gde su dobro odigrali Kuk, Seibutis i Gecevičijus, ali da su zatajili centri, koji nisu uspeli da spreče ofanzivni skok protivnika, posebno u poslednjih par minuta.

"Neću žrtvovati Palasiosa, našeg najboljeg igrača u poslednja dva - tri meseca, jer nema telo i snagu da se suprostavi protivničkim centrima. Naš problem je što nemamo igrača koji može da im parira u tom segmentu igre, ali sa druge strane imaće i Zvezda poteškoća da brani igru dva ne dva u kojoj do izražaja dolazi brzina našeg igrača", poručio je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track