BERTANS SE VRATIO: Letonac zaigrao protiv Makabija
Foto: Tanjug

Konačno

BERTANS SE VRATIO: Letonac zaigrao protiv Makabija

Košarka -
Košarkaš Partizana zbog povrede i operacije kolena više od devet meseci bio van stroja

Košarkaš Partizana Davis Bertans se u evroligaškom meču sa Makabijem u 11. kolu TOP 16 faze, vratio na parket, posle povrede i operacije kolena, a potom pauze duže od devet meseci. Letonac je uz ovacije sa tribina ušao u igru u šestom minutu, a tri minuta kasnije pogodio je prvi šut za dva poena.Partizan je pobedio Makabi s 72:70, a Bertans je na terenu proveo 15 minuta. On je postigao samo 2 poena uz šut iz igre 1/7 i 2 skoka i jednu asistenciju.

Davis Bertans se povredio u poslednjoj, četvrtoj utakmici finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom. Letonac je nezgodno doskočio prilikom jednog napada, u igri bez kontakta, a oči pune suza na kraju meča najavile su veliku tragediju...

Po povratku u Beograd na navijači Partizana su sjajno dočekali svog košarakaša i još jednom pokazali kakva hemija vlada između igrača i navijača crno-belih. Bertans je prvo dočekan, aplauzom, a zatim su Grobari skandirali i njegovo ime. Čak se pojavio i transparent na letonskom jeziku, na kom je pisalo “Dobrodošao kući #44″.

Popularni Berta je trebalo da debiruje u meču 24. kola ABA lige sa Solnokom, ali je zbog odlaganja tog mrča i službenog trijumfa Partizana, povratak na teren dodatno pričekao. To Letoncu nije smetalo da trenira i namesti "nišanske sprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track