Radonjić presrećan, Trinkjeri kaže da se publika poput ove u Areni retko viđa

Utisci

Radonjić presrećan, Trinkjeri kaže da se publika poput ove u Areni retko viđa

Košarka -
Trener Crvene zvezde svestan da se sve rešava u Rusiji, dok trener Uniksa, smatra da tim koji trenira mora mnogo bolje

BEOGRAD - Trener košarkaša Uniksa Andrea Trinkjeri poručio je po završetku meča da nije očekivao "paklenu" atmosferu u Areni! Dodao je da je njegova ekipa protiv Crvene zvezde odigrala slabo, ali da neće zbog toga da plače, već da očekuje dobru utakmicu u revanšu u Kazanju.

"Iskreno bih čestitao Zvezdi za čvrstu i tvrdu utkamicu, kao i publici, to je nešto što se vidi jako retko. Jako smo loše igrali, drugi put u sedam meseci. Nismo imali nikakav ritam i nismo igrali timsku košarku", rekao je Trinkjeri. "Nije momenat da plačemo, sedam dana, dug je put... Biće prava utakmica dve dobre ekipe. Danas je Zvezdabila bolja, igrala je fizički jaku odbranu, a mi nismo bili dovoljno pametni. Šta si ti loše uradio, šta sam ja loše uradio - istina je negde između", kazao je trener ruske ekipe. Početkom druge četvrtine centar Uniksa Jan Vujukas se povredio, a Trinkjeri je rekao da je to poremetilo rotaciju njegovog tima, kao i da ne zna da li će grčki košarkaš biti spreman za revanš.

U Areni 22.000 navijačaNa pitanje da li je atmosfera u Areni, u kojoj je bilo više od 22.000 navijača, poremetila njegovu ekipu, trener Uniksa rekao je da ne zna odgovor.

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić zahvalio se navijačima i igračima nakon velike pobede protiv Uniksa 63:52 u prvom polufinalu Evrokupa. Radonjić je dodao da sada ekipi predstoji bitniji deo posla u Kazanju.„Čestitke igračima, zahvalnost navijačima koji su nam pružili užitak da bude privilegija biti deo ovog događaja. Utakmica od starta defanzivna, uz prostor protivniku koji je on koristio. Kako je vreme odmicalo uspostavljali smo kontrolu i do kraja odigrali odbranu na briljantan način, što nas je dovelo do pobede. Navijači su napravili ambijent koji smo mi na terenu iskoristili i na kraju savladali renomiranog i kvalitetnog protivnika koji je favorit za osvajanje ovog takmičenja.“

Zvezda u Kazanj nosi 11 poena prednosti. „Ima da se igra još jedan meč, bilo bi pametno ostaviti neke stvari koje smo dobro napravili i za sledeću utakmicu. Ono što zabrinjava što nećemo moći da računamo na Radenovića nekoliko dana, videćemo kakva će biti pozicija za Kazanjč. Mislim da će i Laziću biti potrebna pauza. Veliko zadovoljstvo posle ove pobede nas stavlja u drugu poziciju da vidimo kako da iskoristimo dane na najbolji način i da dočekamo meč u Kazanju u optimalnom statusu. Mi smo se večeras bespoštedno borili. Radenović igrao povređen, svi su ostavili srce na parketu i napravili ovakvu razliku koja je izuzetno velika kako se razmišljalo pred meč. Ali, treba razmišljati da nas čeka 40 minuta na njihovom terenu, gde je neke protivnike iz Evrolige dobijao 30 razlike“, rekao je Radonjić.

Fantastičnu partiju odigrao je Tadija Dragićević. „Izvanredna pobeda. Da nam je neko ponudio 10 razlike pre meča prihvatili bismo. Ostaje nam bitniji deo posla u Kazanju. Borili se od početka meča, oni su dobra ekipa. Odigrali sjajnu odbranu i to nas je vodilo ka pobedi. Ništa nije gotovo. Velika pobeda za nas, za zvezdaše, za Srbiju. Hvala navijačima, bilo je divno igrati ovde večeras“, istakao je Dragićević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track