PAKAO U GRANADI: Orlovima ne smeta ni plus 40 stepeni!
Foto: Dado Đilas

Košarkaši Srbije se privikavaju na vrućine

PAKAO U GRANADI: Orlovima ne smeta ni plus 40 stepeni!

Košarka -
Temperatura je iznad proseka, ali se Saletovi igrači ne žale na tropske uslove

Saša Đorđević

ispisivao je kao igrač istoriju u Palati sportova na Novom Beogradu. Tri decenije kasnije, ponovo je u Palati sportova, ali u Granadi, i to kao selektor. Košarkaši Srbije juče su trenirali u hali u kojoj će u subotu probiti led Mundobasketa sa Egiptom. To je ujedno i spas od velike vrućine pošto napolju temperatura već u jutarnjim satima prelazi 30. podeok, a tokom dana ide i do 40 stepeni Celzijusovih.- Toplije je nego u Srbiji, još se aklimatizujemo. Velika je temperaturna razika. Međutim, imamo ogromnu motivaciju jer ovo je Svetsko prvenstvo. Ne razmišljamo o vremenskim prilikama - kaže centar Raško Katić, a o prvom treningu u velikoj hali navodi:- Stvarno je fenomenalna. Prvi put ovde treniramo, prava košarkaška dvorana, dobar parket i koševi.
Selektorski debi... Aleksandar Đorđević
Selektorski debi... Aleksandar Đorđević

Raško je debitovao u reprezentaciji sa 32 godine na EP u Sloveniji, sada je prvi put u karijeri učesnik Mundobasketa.- Svaki poziv u reprezentaciju je velika čast za mene. I svaki put mislim da je poslednji, pa se tako trudim da obavim sve zadatke.Srbija je u proseku najviša reprezentacija u Španiji (203 cm). Nije ni čudo kada imamo četiri centra.- Pokrivamo dve pozicije, krilnog centra i centra. To su zamisli selektora. I Bjelica je visok za trojku, tako da ćemo sigurno pokušati da protiv ekipa sa kojima nam tako odgovara odigramo sa visokom petorkom. I na taj način imaćemo čvrstu odbranu - zaključio je Katić.

Susret s trikolorima GDE STE, BRE, „PETLOVI“?Pred sam kraj treninga u dvoranu su ušli i košarkaši Francuske, pa je to bila još jedna prilika da se razmeni poneka reč sa šampionima Evrope. Đorđević se pozdravio sa selektorom Koleom i Borisom Dijaoom, Raduljica sa Džeksonom. „Orlovi“ su očerupali „petlove“ u Pou. Ne bi bilo loše da i u Španiji padne repriza tog meča.

Opušten stajlingŽO LOVERNJ U „KROKSICAMA“Bivši krilni centar Partizana Žofri Lovernj pozdravio se sa srpskim novinarima, ali nije imao vremena za širu priču.- Ej, ćao! Kako ste? - rekao nam je Lovernj na čistom srpskom, a nešto ranije je skinuo bandaže i obuo popularne „kroksice“, u kojima dolazi na trening.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track