VUJOŠEVIĆ POSLE NOVOG PORAZA: Mogli smo i morali bolje
Foto: Tanjug

Trener Partizana nezadovoljan angažovanjem igrača

VUJOŠEVIĆ POSLE NOVOG PORAZA: Mogli smo i morali bolje

Košarka -
Partizan je izgubio večeras u Beogradu od Lijetuvos Ritasa 76:85 u šestom kolu Evrokupa

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je njegova ekipa mogla i morala mnogo bolje da odigra protiv Lijetuvos Ritasa u Evrokupu. "Da bi se dobila ekipa kao što su oni ovog momenta potrebno je odigrati bolje. Plan je bio da se zatvori šut za tri poena, ali su njihove četorke i petice dale jako puno lakih koševa lakh. Odbrana visokih igrača je bila ispod nivoa dozvoljenog za utakmice ovakog nivoa", rekao je Vujošević. Partizan je izgubio večeras u Beogradu od Lijetuvos Ritasa 76:85 u šestom kolu Evrokupa.

"Početak utakmice je bio bez dovoljno čvrstine, Ritas je poveo sa 14:4 i sve vreme smo jurili tu razliku... Mi smo i u ovom sastavu mogli bolje da odigramo. Naravno da plej nedostaje, uz koga bi svi ostali bili bolji, ali igrači večeras nisu imali potreban nivo volje i želje za pobedom. Mogli smo i morali bolje", kazao je Vujošević.

Partizan sada ima skor od jedne pobede i pet poraza, a na pitanje novinara kakve su šanse crno-belih za plasman u narednu rundu Evrokupa, Vujošević je kratko odgovorio: "Vrlo male". Trener Ritasa Šeškus Virginius kazao je da se ne seća da li je njegova ekipa ikada pobedila u Pioniru. "Prvi put u svojoj karijeri igram u ovako fantastičnoj areni i atmosferi. Ne sećam se da je Ritas ikada pobedio ovde, vrlo sam srećan. Razumem da je Partizan novi i mlad tim, ali za nas je ovo velika pobeda. Želim Partizanu svu sreću da se kvalifikuje za narednu rundu", rekao je Virginius. Novinare je zanimalo i da li Lijetuvos ima ambicije da osvoji Evrokup, a Virginius je kazao da će pokušati da budu što bolji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track