Najnovije vesti

Srpski konzul u Istanbulu: Veoma loša organizacija, danima sam upozoravao da je rizik veliki

Ubistvo srpskog navijača

Srpski konzul u Istanbulu: Veoma loša organizacija, danima sam upozoravao da je rizik veliki

Košarka
Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život

ISTANBUL - Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković. On je kazao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", rekao je Marković. Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.Jedan navijač Crvene zvezde ubijen je danas u Istanbulu pre košarkaške utakmice beogradskog kluba sa Galatasarajem.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...