SRPSKI TRENERI OSUĐUJU: Ataman bruka profesiju!
Foto: Dado Djilas

Vređao navijače Crvene zvezde

SRPSKI TRENERI OSUĐUJU: Ataman bruka profesiju!

Košarka -
Maljković, Ðurović i Dalipagić preporučili mlađem turskom kolegi da ubuduće ne izlazi iz granica sporta

Srpski košarkaški stručnjaci imaju dobre savete za mlađeg turskog kolegu Ergina Atamana, koji je navijače Crvene zvezde nazvao teroristima.- Ova izjava mu je toliko nekorektna da bih voleo da verujem da je nikad nije izgovorio. Poručio bih mu da pročita misli Ive Andrića i da posebno obrati pažnju na njegovu rečenicu: „Reči su dokumenta, treba ih pažljivo birati“. On je trener i kao takav mora poštovati kolege, igrače i sve navijače, ne sme sebi da dozvoli takve izjave - rekao je trofejni stručnjak Božidar Maljković.Vlade Ðurović naglasio je da zbog privatnih obaveza nije stigao da pročita Atamanovu izjavu i da mu nije jasan kontekst u kojem Turčin komentariše navijače, ali da je bez obzira na to mogao da se zadrži na košarkaškom terenu.- Njegov posao je da se bavi taktikom i igrom i ako može da objasni kako su srećno pobedili Crvenu zvezdu. Priče o navijačima i poređenja s teroristima ne priliče jednom treneru - jasan je Ðurović.Dražen Dalipagić kaže da mu vaspitanje ne dozvoljava da se upušta u analize Atamanovih besmislica.Sa sportskog aspekta, Atamanovu izjavu ne treba komentarisati. Ona je politička, pri tome i teška glupost. Možda je mogao da kaže kako su navijači agresivni ili šta već, ali da upotrebi izraz „teroristi“, pa to zaslužuje prezir - objasnio je Dalipagić.

PrisećanjeMOLIO ME DA ZVEZDA DOĐE

Turski trener poštuje srpsku košarku, posebno trenere, iako mu je na forumima prilepljena etiketa srbomrsca.Poznajem Atamana.Poslednji me je zamolio da utičem na dolazak Crvene zvezde na Banvitov turnir u pripremi jedne od prethodnih sezona. U našem klubu je vladala besparica i zbog nje su otkazali odlazak u Tursku, a onda je Ataman zatražio moju pomoć - prisetio se Boža Maljković.

O Srbima- Kod Mačvanove greške sam blago reagovao. Da je to uradio kod Dude ili Žoca, oni bi ga udavili - februar 2014. kao trener Galatasaraja.- Nemamo igrača kao što je Bogdan Bogdanović, koji će preuzeti odgovornost u poslednjem napadu - avgust 2014. godine kao selektor Turske.- Pristalice Crvene zvezde nisu navijači, već teroristi. Napadali su naš narod i policiju - novembar 2014. godine kao trener Galatasaraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track