Najnovije vesti

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Marko Ivković vraćen u život, pa umro

Dva uboda nožem

NOVI DETALJI TRAGEDIJE: Marko Ivković vraćen u život, pa umro

Košarka
Možda su dvojica ubice: Navijaču Zvezde u Istanbulu zarili sečivo u srce i jetru, ali se ne zna da li je oba uboda nanela ista osoba. Turci još nisu nikog uhapsili

Nastradali navijač Crvene zvezde Marko Ivković u Istanbulu je uboden čak dva puta, i to u srce i u jetru. Turski lekari su uspeli da ga povrate iz kliničke smrti, ali su povrede jetre bile takve da je preminuo nakon pet sati borbe.To u razgovoru za Kurir otkriva konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković, koji je tokom operacije posetio nesretnog momka u bolnici.

Odbio da potpiše izjavu- Marko je uboden u srce i u jetru, a u bolnicu je doveden klinički mrtav. Operacija je dugo trajala, doktori su uspeli da ga povrate u život, ali su povrede jetre bile strahovito jake, pa je, nažalost, preminuo uprkos velikom naporu lekara.

Konzul Zoran Marković
Konzul Zoran Marković

S Markom je u bolnici bio i njegov drug, koji je u policiji dao izjavu, prespavao je u konzulatu, a kasnije mu je obezbeđen povratak u Beograd.- Dao je izjavu, ali ni on niti bi ko drugi nije video tačno trenutak uboda jer je neposredno pre toga bačen suzavac. Od njega su zatražili da potpiše neki papir, ali je on bio toliko priseban da to odbije i izjavu je dao tek kad smo mi došli. Palili stolice u dvoraniTakođe, tokom utakmice, kad još nismo znali da je Marko nastradao, pristalice domaćeg tima su krenule ka grupi od nas 70 srpskih navijača, a zapalili su i nekoliko stolica u dvorani. Policija ih je zaustavila i sprečila veće incidente - kaže Marković.

Njegov život vrednijiČUVALI BAJDENAUtakmicu između Galatasaraja i Crvene zvezde obezbeđivalo je svega 250 policajaca, a razlog je to što je u neposrednoj blizini bio američki potpredsednik Džo Bajden:- Pitao sam zašto ima tako malo policije, ali je razlog to što je relativno blizu bio Džo Bajden, pa su mnogo veće policijske snage bile raspoređene tamo.

Falsifikovanje istineTRAŽILI SMO HITNU ISTRAGUZoran Marković naglašava da je od čelnika turske policije dobio uverenje da oni nemaju ništa s tvrdnjom da je Ivkovića ubio neko od navijača Zvezde.Zatražio sam da to zvanično objave i imam njihovo uverenje da će to biti tako. Mi ne želimo da prejudiciramo bilo šta, želimo da se ova istraga sprovede što brže i što temeljnije i da se pronađu pravi krivci.

Nije ispoštovan dogovor odgovorni ljudi iz galatasaraja ČOVIĆ: OBEĆALI SU 300 ULAZNICAOd Nebojše Čovića, prvog čoveka Crvene zvezde, dobili smo i pojašnjenje nedobijanja ulaznica.Iz Galatasaraja smo u petak ujutro imali obećanje da ćemo, uz dogovorenih 70, kupiti još 300 ulaznica. Međutim, prvo su nam rekli da ne možemo da ih platimo putem računa već moramo na blagajnu, a onda su nam naprasno javili da su prodali sve ulaznice. Zar je bio toliki problem da se proda 300 ulaznica našim navijačima, a u dvorani je bilo preko 4.000 slobodnih mesta - pita se predsednik crveno-belih.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...