POPOVIĆ POSLE PORAZA: Nadam se da se zbog patetične igre, košarkaši stide
Foto: AP

Reakcija

POPOVIĆ POSLE PORAZA: Nadam se da se zbog patetične igre, košarkaši stide

Košarka -
Niko nema obavezu da pobedi, već samo da odigra najbolje što može, a toga nije bilo, rekao je legendarni stručnjak

Košarkaši San Antonija izgubili su od Njujork Niksa sa 104:100 posle produžetka.

Najgori tim lige, čiji je skor u tekućem šampionatu uoči utakmice bio tek 13 pobeda, uz 53 poraza, savladao je aktuelnog prvaka posle produžetka u kojem su košarkaši San Antonija ubacili samo četiri poena!

To je bilo dovoljno za "rafal" Grega Popovića.

"Nismo poštovali igru, nismo poštovali rivala. Momci su odigrali patetično, nadam se da se stide. Niko nema obavezu da pobedi, već samo da odigra najbolje što može, a toga nije bilo", rekao je legendarni stručnjak posle utakmice, a razočarenje nije krio ni Tim Dankan.

"Vodili smo na poluvremenu, u trećoj deonici, ali sami smo krivi. Držali smo ih u meču, oni su samo pogodili sve što mi nismo kad je trebalo", rekao je Dankan.

Najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu bio je Lengston Galovej sa 22 poena, ali značajan udeo u trijumfu Njujorčana imali su još ruski reprezentativac Aleksej Šved, Lu Amundson i Italijan Andrea Barnjani.Šved je, uz 21 koš, imao i sedam asistencija, dok su Amundson i Barnjani ostvaril "dabl-dabl" učinak. Prvi je, uz 12 poena imao i 17 skokova, dok je Barnjani utakmicu završio sa 16 koševa i deset uhvaćenih lopti.

U poraženom San Antoniju bolji od ostalih bili su Toni Parker sa 21 i Tim Dankan sa 17 poena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track