(VIDEO) EVROLIGA: Obradović zamalo izbacio Ivkovića, spasila ga Unikaha
Foto: Fonet

Poznati svi učesnici četvrtfinala

(VIDEO) EVROLIGA: Obradović zamalo izbacio Ivkovića, spasila ga Unikaha

Košarka -
Poslednje dve karte za ulazak među osam najboljih "overili" su Panatinaikos i Efes uprkos porazima

Posle pet (od osam) mečeva poslednjeg 14. kola TOP 16 faze Evrolige odigranih u četvrtak uveče poznati su svi učesnici četvrtfinala elitnog takmičenja.

Plasman među osam najboljih danas su obezbedili Panatinaikos i Efes iako su oba tima doživela poraze.

PAO je izgubio od Crvene zvezde u Beogradu, ali je i Alba kao domaćin poražena od Makabija, pa je četvrto mesto u Grupi E pripalo timu Duška Ivanovića. Efes je izgubio u turskom derbiju od Fenerbahčea, međutim, Laboral Kuća nije uspela da pobedi Unikahu, kojoj taj uspeh ništa ne znači, što je ekipi Dude Ivkovića omogućilo da "overi" poslednju kartu za četvrtfinale iz Grupe F.

Od ranije je poznato da će se u narednoj rundi naći i Real Madrid, Barselona i Makabi (Grupa E), CSKA, Fenerbahče i Olimpijakos (Grupa F).

U petak se sastaju: Olimpijakos - Nižnji, Galatasaraj - Barselona i Real Madrid - Žalgiris.

Ostalo je nepoznato ko će biti prvi, a ko drugi u Grupi E od španskih predstavnika. Ukoliko Real opravda ulogu favorita protiv Žalgirisa overiće prvo mesto i zakazati duele sa Efesom. Ako se dogodi senzacija i trijumfuju Litvanci, a pritom Barsa savlada Galatasaraj, onda će ona na megdan Ivkovićevom timu. Drugoplasirani ide na Olimpijakos.

U četvrtfinalu Evrolige će se sastati: Real Madrid/Barselona - Efes, Barselona/Real Madrid - Olimpijakos, CSKA - Panatinaikos, Fenerbahče - Makabi.

Duel moskovskih "armejaca" i atinskih "zelenih" predstavljaće reprizu prošlogodišnjeg četvrtfinala kada su Rusi bili uspešniji.

Igra se na tri pobede od 14. do 28. aprila, po sistemu 2-2-1. Domaćin Fajnal-fora je Madrid, od 15. do 17. maja. Titulu prvaka Evrope brani Makabi.

U četvrtak je za nas posebno bilo zanimljivo u istanbulskom derbiju jer je udario kum na kuma. Fenerbahče Željka Obradovića nije imao popusta za Efes Dude Ivkovića - 83.72. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Endrju Gaudlok sa 24 poena, dok je Bogdan Bogdanović odigrao fenomenalno upisavši 17 poena, četiri skoka i dve asistencije. Nemanja Bjelica nije mnogo šutirao i uspeo je da dođe do šest pogodaka, ali i 11 skokova. S druge strane, najefikasniji je bio Birkan Batuk sa 12 poena, Nenad Krstić je dodao 11 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

http://www.youtube.com/watch?v=JzTBlMLF2AM

REZULTATI:

GRUPA E

Crvena zvezda - Panatinaikos 69:68

TABELA: REAL MADRID 10-3, BARSELONA 10-3, MAKABI 9-5, PANATINAIKOS 7-7, Alba 7-7, Žalgiris 5-8, Crvena zvezda 4-10, Galatasaraj 2-11.

GRUPA F

Fenerbahče - Efes 83.72

Alba - Makabi 64:73

Armani - CSKA 79:88

TABELA: CSKA 12-2, FENERBAHČE 12-2, OLIMPIJAKOS 9-4, EFES 6-8, Laboral Kuća 6-8, Armani 4-10, Unikaha 3-11, Nižnji 3-10.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track