(VIDEO) TUKLI GA, JER NE ZNA SA PENALA: Evo kako je košarkaš Hjustona srušio Džordanov rekord
Foto: AP

I to je košarka

(VIDEO) TUKLI GA, JER NE ZNA SA PENALA: Evo kako je košarkaš Hjustona srušio Džordanov rekord

Košarka -
Džoš Smit ubacio je samo 12 od 26bacanja u minimalnom porazu Hjustona od San Antonija

U noći s petka na subotu odigrana je sjajna utakmica u Hjustonu gde su Roketsi ugostili San Antonio, koji je u napetoj završnici slavio sa 104:103.Tim Dancan bio je igrač utakmice, Džejms Harden promašio je (blokada Dancana) polaganje za pobedu, a priča večeri je Džoš Smit i njegovih 26 slobodnih bacanja u drugom poluvremenu!Igrala se završnica utakmice u kojoj su Sparsi iskoristili bonus, a onda je trener Greg Popović naredio sledeće: "Hvatajte Smita i pravite faul".

Lopta je bila u rukama Hardena, a igrač Spursa, je trčao na drugi kraj terena kako bi napravio prekršaj na Smitu. Krilni igrač Roketsa očajan je izvođač slobodnih bacanja, te je pogodio svega 12 od 26. Postavlja se pitanje zašto suci nisu nijednom svirali nesportsku pogrešku zbog namernog prekršaja na igraču bez lopte.

Tih 26 slobodnih bacanja u drugom poluvremenu ujedno je i rekord NBA lige svih vremena. Smit je oborio rekord Majkla Džordana, koji je 30. decembra 1992. godine izveo 23 slobodna bacanja u utakmici protiv Majamija.

Zanimljivo da se Greg Popović odlučio na ovakav potez sada, a ne 2013. godine, u 6. utakmici NBA finala protiv Majamija. Podsetimo, Sparsi su tada imali dobijenu utakmicu i titulu u rukama, međutim umesto da prave prekršaj i šalju igrače na liniju slobodnih bacanja, dozvolili su dva šuta za tri poena kojima je Majami odveo utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta tim sa Floride je upisao pobedu, a onda je u 7. utakmici drugu uzastopnu titulu.

http://www.youtube.com/watch?v=WmlbwK0RNPo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track