BORBA ZA REGION: Metalac osvojio bodove u gostima protiv Mega Leksa
Foto: ABA Liga

Pobeda ekipe iz Valjeva

BORBA ZA REGION: Metalac osvojio bodove u gostima protiv Mega Leksa

Košarka -
Metalac i Mega Leks su direktni konkurenti za treće mesto koje vodi u regionalnu ABA ligu bez plaćanja specijalne pozivnice

SREMSKA MITROVICA - Košarkaši Metalca savladali su večeras na gostujućem terenu u Sremskoj Mitrovici ekipu Mega Leksa sa 78:69 (21:24, 23:15, 22:19, 12:11), u utakmici 3. kola Superlige Srbije.

Valjevci su ostvarili drugu, ali izuzetno značajnu pobedu. Metalac i Mega Leks su, naime, direktni konkurenti za treće mesto koje vodi u regionalnu ABA ligu bez plaćanja specijalne pozivnice.

Izabranici Vladimira Đokića slabije su otvorili utakmicu, ali su u nastavku zaigrali angažovano, prvenstveno u odbrani, pa su kontrolisali dešavanja na parketu i na kraju zasluženo slavili.

S druge strane, tim Dejana Milojevića nije pronašao rešenja da zaustavi glavne poluge protivničkog sastava, domaćina nije služio ni šut, pa je pretrpeo treći poraz zaredom, nakon startnih neuspeha protiv Crvene zvezde i Partizana.

Metalac su do trijumfa predvodili Ljubičić sa 17, Malešević sa 14 i Jevtović sa 11 poena, dok su u Mega Leksu najefikasniji bili Novozelanđanin Vebster sa 16, Musli sa 14 i Nikolić sa 10.

Ranije večeras Crvena zvezda je pred praznim tribinama u Pioniru lako nadigrala pančevački Tamiš (84:54).

U preostalim utakmicama 3. kola nacionalne Superlige sutra se sastaju FMP - Partizan (18 sati) i Vojvodina - Konstantin (20).

Tabela: Crvena zvezda 3-0, Metalac 2-1, FMP i Partizan 2-0, Vojvodina 1-1, Konstantin 0-2, Tamiš i Mega Leks 0-3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track