BITKA REALA I ŽELJKA OBRADOVIĆA: Ko će pre do devete titule prvaka Evrope
Foto: Fonet

Srpski trener sa Fenerom na F4

BITKA REALA I ŽELJKA OBRADOVIĆA: Ko će pre do devete titule prvaka Evrope

Košarka -
Najtrofejniji trener i najtrofejniji klub na "starom kontinentu" sastaće se u polufinalu završnog turnira Evrolige, pa pročitajte šta o tome kaže Željko Obradović

Trener košarkaša Fenerbahčea Željko Obradović pokušaće da na Fajnal foru Evrolige, koji će se igrati od 15. do 17. maja u Madridu, osvoji svoju devetu titulu prvaka Evrope.

Njegov tim će se u polufinalu sastati sa domaćim Realom, kome je upravo Obradović doneo poslednju, osmu titulu šampiona "starog kontinenta" pre 20 godina. Dakle, ukoliko srpski stručnjak sa Fenerbahčeom stigne do trona, postaće trofejniji od najtrofejnijeg evropskog kluba!

"Jeste to polufinale Evrolige, ali i to je utakmica, košarkaška utakmica. Ništa drugo...", rekao je Obradović na početku intervjua za zvanični sajt Evrolige.

"Kraljevi" su favoriti u tom meču, ako ni zbog čega drugog, onda zbog domaćeg terena.

"Trenirao sam Real Madrid. Znam koliko tamo vole košarku, a nisu bili prvaci Evrope 20 godina. Sigurno će uraditi sve što mogu da pobede, ne samo protiv nas, već da osvoje trofej", dodao je 55-godišnji Čačanin.

Upitan da li je svaki sledeći put teže osvojiti Evroligu, Obradović je odgovorio:

"Kao prvo, ja sam osvajao to sa svojim klubovima, svojim timovima, svojim ljudima, sa kojima sam radio svakodnevno. Ne sam. Drugo, i u prošlosti je bilo isto kao i sada. Uvek je veoma teško... Košarka se jeste menjala tokom prethodnih 20 godina, ali nikada nije bilo lako postati prvak Evrope. Biti prvi u bilo kom takmičenju je veoma teško i da bi se to postiglo potrebno je mnogo, mnogo sati napornog rada i pripreme, pre svega samog sebe. To se nije promenilo tokom ovih 20 godina".

U drugom polufinalu Fajnal fora sastaće se CSKA i Olimpijakos.

Nemanja Bjelica je bljesnuo ove sezone. Posetioci zvaničnog sajta elitnog takmičenja, srpski reprezentativac je izabran za najboljeg igrača ovosezonske Evrolige.

"Slažem se da je ove sezone bolji nego prošle. Igra odličnu sezonu. Prošle godine smo proveli mnogo vremena razgovarajući i sve što se promenilo, promenilo se jer je on sam promenio svoj način razmišljanja. On sada mnogo više razmišlja o košarci i uveren sam da je to razlog što pruža najbolje partije u karijeri baš ove sezone. U skoro svakom meču ima dabl-dabl učinak, poeni i skokovi. Ali, ne samo to... Postoje druge stvari koje ne možete pronaći u statistici. Zaista sam srećan zbog načina na koji igra", rekao je Željko Obradović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track