(VIDEO) NIŠTA OD TITULE ZA KLIVLEND I DŽEJMSA: Golden Stejt posle 40 godina pokorio NBA ligu
Foto: AP

Kavalirsi i dalje bez šampionskog trofeja

(VIDEO) NIŠTA OD TITULE ZA KLIVLEND I DŽEJMSA: Golden Stejt posle 40 godina pokorio NBA ligu

Košarka -
Golden Stejt je u gostima pobedio ekipu Klivlend Kavalirsa 105:97 u šestom meču finala plej-ofa NBA lige i serijom 4:2 u pobedama stigao do titule

KLIVLEND - Košarkaši Golden Stejt Voriorsa osvojili su titulu u NBA ligi i to prvu posle 40 godina.Golden Stejt je u gostima pobedio ekipu Klivlend Kavalirsa 105:97 u šestom meču finala plej-ofa NBA lige i serijom 4:2 u pobedama stigao do titule.

http://www.youtube.com/watch?v=rgPndASLXw4
http://www.youtube.com/watch?v=F14TRcgrH1w
http://www.youtube.com/watch?v=iFn2UDDpf6o
http://www.youtube.com/watch?v=KtGfPYpJZOI

"Postali smo prvaci i ovo je zaista poseban osećaj. Ovaj tim je sjajan. Od početka sezone sve je išlo kako smo zamislili i u ovu titulu je ugrađeno puno teškog rada - sve do poslednjeg minuta", rekao je Kari nakon utakmice.

Trener Golden Stejta Stiv Ker je postao prvi trener novajlija, debitant, koji se okitio zlatnim prstenom još od Peta Rajlija, kojem je to pošlo za rukom sa Los Anđeles Lejkersima 1982. godine."Svi pričaju o Kariju, Tompsonu, Igudali, Grinu kao pojedincima i svemu što su uradili u napadu ove godine. Ali, čini mi se da ljudi zaboravljaju činjenicu da smo igrali najbolju odbranu u ligi. Dakle, mi smo tim, tako se postaje šampion", kazao je Ker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track