MARINA MALJKOVIĆ: Sada smo u ozbiljnijem svetu i tako moramo da se ponašamo
Foto: Kss.rs

Srpkinje napadaju prvakinje Evrope

MARINA MALJKOVIĆ: Sada smo u ozbiljnijem svetu i tako moramo da se ponašamo

Košarka -
Reprezentacija Srbije u subotu igra sa Španijom, a selektorka smatra da njena ekipa može daleko pod određenim uslovima

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u subotu u 20.30 u Đeru igra meč drugog kola druge faz Evropskog prvenstva sa selekcijom Španije.

Izabranice Marine Maljković su posle pobede nas Slovačkom sa 76:74 za korak bliže plasmanu u četvrtfinale, a da bi sigurno izborile mesto među osam najboljih timova na "starom kontinentu" potrebna im je još makar jedna pobeda.Srbija trenutno deli drugo mesto na tabeli Grupe F sa Rusijom sa dve pobede i jednim porazom, dok je Španija, inače aktuelni prvak Evrope, na čelu sa tri trijumfa.

"Španija je glavni predvodnik tvrde, inteligentne, agresivne moderne košarke, koja se danas igra na najvišem nivou. To je ozbiljna ekipa koja radi 40 minuta, mnogo je brza i taktički potkovana. Mi treba da se adaptiramo na takvu igru, ali i na suđenje koje je takođe na jednom drugačijem nivou u odnosu na prvu fazu", kaže Maljkovićeva.

Ona takođe naglašava da njene igračice moraju da odigraju sa manje grešaka u nastavku šampionata i ako to učine mogu da se nadaju uspehu.

"Srbija ako ispravi greške može daleko. Potrebna nam je igra kao protiv Slovačke. Sada smo u ozbiljnijem svetu i moramo da se ponašamo u skladu s tim. Da shvatimo koliko je svaki pojedinac bitan, da budu spremne da svaka uradi svoj posao. I onda ćemo na taj način da napredujemo velikom brzinom, da na treningu ispravimo greške i ostavimo ih iza sebe. To je ono na čemu sam potencirala i šta sam tražila – tim. Dobila sam timsku igru protiv Slovačke i želim da se tako i nastavi. Da i dalje igramo pametno u napadu i odbrani, da u svakoj utakmici odigramo 40 minuta maksimalno koncentrisani i foksuirani na to da smanjimo greške. Da ostanu one koje su prihvatljive, a one koje nisu prihvatljive, da ih eliminišemo", kaže selektorka reprezentacije Srbije.

U ovom trenutku, uz Španiju i Srbiju, pozicije koje vode u četvrtfinale drže Rusija sa dve pobede i jednim porazom i Slovačka sa skorom 1-2. Isti skor ima i Litvanija, sa kojom se naš tim sastaje u ponedeljak od 20.30, dok minimalne šanse za plasman dalje ima Hrvatska sa 0-3.

Iz druge faze, iz obe grupe, dalje će proći po četiri selekcije, koje će se potom sastati u četvrtfinalu. Završnica Evropskog prvenstva biće odigrana u Budimpešti, a šampionat traje do 28. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track