NE MOGU NA AMERE PRE FINALA: Srpski juniori doživeli bezbolan poraz od Grčke na Svetskom prvenstvu
Foto: Fiba.com

U osmini finala na Australiju

NE MOGU NA AMERE PRE FINALA: Srpski juniori doživeli bezbolan poraz od Grčke na Svetskom prvenstvu

Košarka -
Naši mladi košarkaši dugo vodili protiv domaćina, a na kraju izgubili 60:69

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na Svetskom prvenstvu na Kritu. Domaća Grčka je bila bolja u utakmici poslednjeg kolu takmičenja u Grupi D - 69:60 (15:20, 18:17, 13:10, 23:13).

Srbija će kao drugoplasirana u grupi u osmini finala već sutra igrati sa trećeplasiranom reprezentacijom Grupe C, Australijom, dok će se Grčka sastati sa Tunisom. Ukoliko izabranici Aleksandra Bućana opravdaju ulogu favorita u prvoj eliminacionoj rundi, 3. jula će u četvrtfinalu ići na boljeg iz duela Turska - Iran... U svakom slučaju, pre finala ne mogu na branioca titule, selekciju SAD.

Srpske nade su u duelu sa Grcima dugo imale prednost, ali je domaćin uspeo ne samo da preuzme vođstvo, već da ga u poslednjoj deonici poveća na dvocifrenu razliku.

Najefikasniji na meču bio je Đoković sa 14 poena. Po devet poena za Srbiju dali su Marinković i Vučetić. Kod Grka bolji od ostalih bili su Toliopulos sa 11 poena, Dorsi i Papajianis sa po deset...

U drugom meču Grupe D Dominikanska Republika je ubedljivo savladala Južnu Koreju 102:89 i zauzela treće mesto.

Svi parovi osmine finala: SAD - Argentina, Italija - Dominikanska Republika, Španija - Egipat, Tunis - Grčka, Hrvatska - Kina, Kanada - Južna Koreja, Turska - Iran i Australija - Srbija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track