(VIDEO) OPASNA GRUPA: Zvezda sa Realom, Himkijem, Bajernom, Strazburom i Fenerbahčeom
Foto: KKCZ

Žreb u Barseloni

(VIDEO) OPASNA GRUPA: Zvezda sa Realom, Himkijem, Bajernom, Strazburom i Fenerbahčeom

Košarka -
Plasman u Top 16 fazu izboriće po četiri najbolja tima iz svake grupe, dok će ostale ekipe nastaviti takmičenje u Evrokupu

Košarkaši Crvene zvezde igraće naredne sezone u A grupi Evrolige zajedno sa Realom, Fenerbahčeom, Himkijem, Bajernom i Strazburom, odlučeno je žrebom u Barseloni.

Zahvaljujući žrebu, u Beograd će stići prvak Evrope Real Madrid, učesnik poslednjeg fajnal fora Fenerbahče sa trenerom Željkom Obradovićem na čelu i Bogdanom Bogdanovićem u ekipi, a tu je i Bajern Svetislava Pešića. U minhenskom timu igraju Vasilije Micić, Duško Savanović i Vladimir Štimac, rivali su još Himki i Strazbur.

Posle žreba za sastav grupa, Evroliga je objavila i kompletan kalendar takmičenja. Košarkaši Crvene zvezde u prvom kolu A grupe elitnog klupskog takmičenja Evrope igraće protiv vicešampiona Francuske – Strazbura, a utakmica će biti na programu 15. ili 16 oktobra. Evo i kompletnog rasporeda:

1. kolo (15. i 16. oktobar): Crvena zvezda – Strazbur

2. kolo (22. i 23. oktobar): Real Madrid – Crvena zvezda

3. kolo (29. i 30. oktobar): Himki – Crvena zvezda

4. kolo (5. i 6. novembar): Crvena zvezda – Fenerbahče Ulker

5. kolo (12. i 13. novembar): Bajern Minhen – Crvena zvezda

Revanš mečevi na programu su 19. i 20. novembra (6. kolo), 26 i 27. novembra (7. kolo), 3. i 4. decembra (8. kolo), 10. i 11. decembra (9. kolo) i 17. i 18. decembra (10. kolo).

U grupi B nalaze se Olimpijakos, Efes, Laboral, Armani, Cedevita i Limož. Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva Kuban, Žalgiris, Karšijaka i Zelena Gora takmičiće se u grupi C, a u grupa D CSKA Moskva, Makabi, Unikaha, Bamberg, Darušafaka i Dinamo Sasari.

Plasman u Top 16 fazu izboriće po četiri najbolja tima iz svake grupe, dok će ostale ekipe nastaviti takmičenje u Evrokupu.

U narednu fazu plasiraće se četiri prvoplasirane ekipe, koje će posle četvrtfinalnih serija izboriti plasman na fajnal - for.

Top 16 faza počeče 29. decembra i trajaće do 8. aprila, dok će se plej-of Evrolige igrati od 12. do 26. aprila ukoliko bude neophodno da se igra pet utakmica. Završni turnir biće održan od 12. do 15. maja 2016. godine u dvorani "Mercedes benc arena" u Berlinu.

13:40 - Radonjić: Svaki tim sa kojim igramo će biti jači nego prošle sezone

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić, rekao je da je grupa u kojoj se nalazi tim koji trenira veoma teška, ali da je rano da se išta komentariše:

"Grupa je izuzetno jaka sa timovima, koji su pravljeni za vrh Evrolige. kao Real i Fenerbahče. Himki pravi kvalitetan tim, kao i Bajern, koji će biti jači nego prošle godine. Mi treba da pokušamo da budemo konkurentni sa njima. Rano je davati prognoze, jer se timovi još formiraju. I Zvezda mora da angažuje igrače, koji će biti spremni da iznesu kvalitet, koji nam traži Evroliga", rekao je Radonjić

http://www.youtube.com/watch?v=m9ZlqokbTVw

13:35 - Sve je gotovo

Izvučene su sve 4 grupe za prfu fazu Evrolige

13:13 - Počinje izvlačenje grupa

Po predstavljanju sistema takmičenja, koji je isti ako i prethodne godine počeće izvlačenje grupa

Grupa A: Real Madrid, Fenerbahče, Himki, Crvena zvezda, Bajern, Starbur

Grupa B:Olimpijakos, Efes, Laboral, Armani Cedevita, Limož

Grupa C: Barselona, Panatinaikos, Lokomotiva, Žalgiris, Karišijaka, Zelena Gora

Grupa D: CSKA Moskva, Makabi, Unikaha, Bamberg, Darušafaka, Dinamo Sasari

13:05 - Počela je ceremonija žreba

Dodeljuju se posebna priznanja Evrolige

Tok žreba

Žreb za sastav grupa elitnog klupskog takmičenja Evrope biće održan u Barseloni sa početkom u 13 sati, a Crvenu zvezdu na ovoj ceremoniji predstavljaće direktor kluba Davor Ristović.

Kao što je poznato crveno-beli su na osnovu rezultata u evrokupovima u prethodne tri sezone smešteni u četvrtom šeširu zajedno sa ekipama Žalgirisa, Armanija i Bamberga što automatski znači da su to timovi sa kojima Zvezda neće moći da se sastane u prvoj fazi.

Žreb će kao i do sada biti poludirigovan što znači da ekipe iz jedne lige ne mogu biti zajedno u istoj grupi prve faze takmičenja.

I šešir: CSKA Moskva, Real Madrid, Barselona, Olimpijakos

II šešir: Makabi, Panatinaikos, Fenerbahče Ulker, Anadolu Efes

III šešir: Himki, Laboral Kuća, Lokomotiva Kuban, Unikaha

IV šešir: Žalgiris, Armani, Crvena zvezda Bamberg

V šešir: Pinar Karšijaka, Darušafaka, Cedevita, Bajern

VI šešir: Dinamo Sasari, Zelena Gora, Strazbur, Limož

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track